Sindicaliștii au anunțat că acesta nu va fi singurul protest, ci vor mai urma și altele în perioada 9-13 octombrie 2023, în fiecare zi, în același interval menționat anterior: 10:00-12:00.

Angajații sunt nemulțumiți de sistemul de salarizare: 80% din personal, aproximativ 17.000 de angajați au un salariu minim pe economie, fără a se ține cont de funcție, studii, responsabilități sau vechime.

Angajații de la Poșta Română ies la protest. Poștașii se tem de insolvența instituției

Angajații de la Poșta Română ies la protest. Poștașii se tem de insolvența instituției

[Sursa foto: Facebook- Poșta Română]

Nemulțumirile membrilor din Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România (SLPR)

Sindicaliștii spun că Poșta Română ar putea intra în insolvență sau ar putea să concedieze mii de angajați începând cu 1 ianuarie 2024 când ar urma să crească salariul minim pe economie.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

O altă nemulțumire a membrilor din SLPR este reprezentată de lipsa politicilor coerente în ceea ce privește dezvoltarea și sustenablitatea a CNPR, lipsa transparenței și a predictibilității în procesul de management, dar și lipsa dialogului social la nivelul Poștei Române.

Acțiunea de protest a angajaților va începe chiar azi, 9 octombrie, când este sărbătorită și Ziua Poștei Române.

Citește și: Mai bine de 50 de oameni au protestat în fața primăriei din Târgu Jiu. Locatarii sunt revoltați că nu au lumină

Pe această dată, în anul 1874, a fost înființată Uniunea Generală a Poştelor, în urma semnării Tratatului de la Berna (Elveţia). În 1969, Congresul Uniunii Poştale Universale (UPU), de la Tokyo, a decis că pe 9 octombrie va fi celebrată Ziua internațională a Poștei.

„Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) va începe un program de acțiuni de protest prin organizarea unor pichete la sediul Ministerului Cercetării Inovării și Digitalizării, în perioada 09 – 13 octombrie 2023, zilnic în intervalul orar 10.00

– 12.00", potrivit unui comunicat de presă.

Citește și: VIDEO- Vârsta de pensionare crește pentru femei. La ce vârstă vor ieși femeile la pensie


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si