Angela Merkel a transmis Chinei mesajul "nu putem stăpâni această pandemie decât în comun". "China şi Germania pot juca un rol semnificativ aici", a adăugat cancelarul german în cadrul conferinţei online cu premierul chinez.

Citeste si: Cancelarul Angela Merkel: „UE nu a primit suficiente informaţii despre vaccinul rusesc Sputnik V destinat Covid-19 pentru a-l putea aproba”

Angela Merkel, interesată de vaccinurile "made in China"

Ea a cerut discuţii deschise privind producţia de vaccinuri şi o aprobare bilaterală acolo unde este posibil, "cel puţin cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru a câştiga lupta împotriva virusului".

Chinezii nu văd la fel lucrurile. Premierul chinez Li Keqiang a menționat diferenţe de puncte de vedere în relaţiile cu Germania, în timpul discuţiilor online cu cancelarul Angela Merkel, informează Agerpres.

"China şi Germania au opinii diferite cu privire la anumite chestiuni. Acesta este un fapt obiectiv", a declarat Li la începutul discuţiilor online între cele două ţări. Atât timp cât ambele părţi "respectă interesele de bază" şi comunică "pe baza tratamentului egal şi a non-interferenţei reciproce în afacerile interne", ele ar putea crea condiţii favorabile pentru a continua cooperarea fără probleme, a adăugat oficialul de la Beijing. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citeste si: Impas în vaccinare? Număr foarte mare de locuri disponibile în platforma informatică

Angela Merkel a făcut zilele trecute comentarii cu privire și la vaccinurile produse de Rusia. Merkel a transmis că Agenţia Europeană a medicamentului nu a primit încă informaţii suficiente despre vaccinul rusesc Sputnik V pentru a putea fi aprobat.

Merkel a vorbit despre vaccinul Sputnik V.  „Agenţia Europeană a medicamentului nu a primit încă informaţii suficiente despre vaccinul rusesc Sputnik V destinat Covid-19 pentru a-l putea aproba, dar, dacă aprobarea va avea loc în curând, Germania îl va cumpăra.”,  a declarat Angela Merkel.

Citeste si:  Angela Merkel a vorbit despre o posibilă prelungire a restricțiilor în luna aprilie

Merkel a încheiat prin a spune că pe măsură ce vaccinurile vor fi mai multe, va fi posibil ca în iunie să se renunţe la actualul sistem de prioritizare strictă a dozelor. În acest mod, toți nemții să poată, în principiu, să se programeze pentru vaccinare.

Citeste si:  Angela Merkel si Ursula von der Leyen se vaccineaza anti-COVID-19! Iata cu ce vaccin a fost deja imunizata Presedinta Comisiei Europene!

Citeste si:  Angela Merkel renunță la lockdown-ul strict de Paște: „Greșeala îmi aparține doar mie”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si