Angela Merkel a vorbit despre o posibilă prelungire a restricțiilor în luna aprilie

Germania vrea să prelungească restricțiile împotriva Sars-Cov-2 până în luna aprilie. Angela Merkel a făcut anunțul.

Author: Georgiana Balaban luni 22 martie 2021 , 13:30

angela merkel prelungire restricții aprilie
Angela Merkel - anunț pandemie.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Guvernul federal condus de Angela Merkel   dorește să prelungească restricțiile impuse în pandemie până în luna aprilie. Anunțul a fost făcut după apariția valului trei generat de virusul Sars-Cov-2 din Germania.

Informațiile apar în document guvernamental obţinut duminică de France Presse.

Din cauza „dinamicii actuale a infectărilor, accelerate de variantele COVID-19”, se prevede „prelungirea” în aprilie, până la o dată ce rămâne a fi stabilită, a tuturor restricţiilor de deplasare în vigoare, arată documentul care va servi luni drept bază de lucru la reuniunea pe acest subiect între şefa guvernului şi liderii landurilor.

Inițial, restricțiile erau valabile până la sfârșitul lunii martie.

Citeste si: Angela Merkel are un plan pentru a ridica restricțiile din Germania. Ce a propus aceasta

În Germania, conform Institutului Robert Koch, rata de incidenţă a infectărilor la 100.000 de locuitori pe ultimele 7 zile a depăşit duminică pragul simbolic de 100 la nivel naţional.

Nemții au ajuns la pragul de 103,9 infectări care ar trebui, în principiu, să declanşeze noi restricţii.

Documentul provenit de la cabinetul cancelarului arată că “trebuie evitate contactele în interiorul” clădirilor „în măsura în care este posibil, din cauza riscului crescut de infectare”.

Citeste si: Angela Merkel, anunț de ultimă oră despre pașapoartele digitale pentru vaccinare

Noi măsuri în Germania

Angajații din marele companii lucrează de acasă, iar persoanele care trebuie să fie neapărat prezente trebuie să facă „cel puţin două teste rapide pe săptămână”.

angela merkel prelungire restricții aprilie
Noi restricții în Germania.[Sursa foto: google]

Proiectul deschide posibilitatea ca landurile să testeze “modele temporare” pentru a „deschide spaţii individuale ale vieţii publice”, stabilind drept criteriu de acces „rezultate negative la teste” şi urmărirea contacţilor prin aplicaţie mobilă.

Citeste si: Anunț important OMS: Cazurile de COVID-19 din Europa cresc din nou, după șase săptămâni de declin

În privința călătoriilor de peste granițe, drumurile sunt „limitate la minimum”, iar carantina şi obligativitatea unui test înainte de revenirea în Germania sunt obligatorii.

Guvernul german le-a cerut oamenilor să fie „responsabili” şi să renunţe la călătoriile pe insula spaniolă Mallorca în timpul vacanţei de Paşte, în ciuda ofertelor numeroase ale companiilor aeriene.

Citeste si: Angela Merkel a propus un plan în trei etape pentru a ridica restricțiile din Germania. Iată cu ce propunere a venit Cancelarul german


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si