Angela Merkel: "Incidentul de la Berlin, un act terorist. Vinovatii vor fi pedepsiti"

Cancelarul german Angela Merkel a descris marti atacul de la Berlin drept un act terorist si a indemnat populatia sa gaseasca „forta de a continua sa traiasca impreuna”, dand asigurari ca vinovatii vor fi pedepsiti.

A.S., marți 20 decembrie 2016 , 12:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

„Trebuie sa presupunem ca incidentul de la Berlin a fost un atac terorist”, a spus sefa Guvernului in primul discurs rostit dupa atacul soldat cu 12 morti si aproximativ 50 de raniti.
„Acest eveniment de nedescris va fi pedepsit pe cat de sever permite legea”, a adaugat ea, declarandu-se „bulversata” de atac.
„Acest act si motivele sale vor fi clarificate”, a promis Merkel, care le-a multumit politistilor si echipelor germane de interventie in situatii de urgenta.
Merkel a precizat ca autoritatile vor verifica daca autorul atacului a primit protectie in Germania ca refugiat, asa cum a sugerat anterior presa.
Intreaga tara este unita in doliu, alaturi de victime, „in aceasta perioada dificila”, a afirmat cancelarul.
„Vom gasi forta de a continua sa traim impreuna”, a dat ea asigurari.
Ea a adaugat ca, in jurul orei locale 11.30 (12.30 ora Romaniei), se va reuni Consiliul de Securitate al tarii, pentru a discuta informatiile disponibile despre atac. De asemenea, in cursul dupa-amiezii, Merkel si ministrul de Interne Thomas de Maiziere vor merge la locul atacului.
De asemenea, sefa Guvernului a apreciat ca tara nu trebuie sa renunte la targurile de Craciun in urma acestui atac. Acelasi lucru l-a anuntat anterior si ministrul de Interne. „Nu vrem sa traim cu frica. Vom continua sa traim impreuna cu toti cei care vor sa traiasca alaturi de noi in Germania”, a insistat ea.

„Trebuie sa presupunem ca incidentul de la Berlin a fost un atac terorist”, a spus sefa Guvernului in primul discurs rostit dupa atacul soldat cu 12 morti si aproximativ 50 de raniti.

„Acest eveniment de nedescris va fi pedepsit pe cat de sever permite legea”, a adaugat ea, declarandu-se „bulversata” de atac.„Acest act si motivele sale vor fi clarificate”, a promis Merkel, care le-a multumit politistilor si echipelor germane de interventie in situatii de urgenta.Merkel a precizat ca autoritatile vor verifica daca autorul atacului a primit protectie in Germania ca refugiat, asa cum a sugerat anterior presa.

Intreaga tara este unita in doliu, alaturi de victime, „in aceasta perioada dificila”, a afirmat cancelarul.„Vom gasi forta de a continua sa traim impreuna”, a dat ea asigurari.Ea a adaugat ca, in jurul orei locale 11.30 (12.30 ora Romaniei), se va reuni Consiliul de Securitate al tarii, pentru a discuta informatiile disponibile despre atac. De asemenea, in cursul dupa-amiezii, Merkel si ministrul de Interne Thomas de Maiziere vor merge la locul atacului.De asemenea, sefa Guvernului a apreciat ca tara nu trebuie sa renunte la targurile de Craciun in urma acestui atac. Acelasi lucru l-a anuntat anterior si ministrul de Interne. „Nu vrem sa traim cu frica. Vom continua sa traim impreuna cu toti cei care vor sa traiasca alaturi de noi in Germania”, a insistat ea.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si