Angela Merkel a afirmat că nu ar trebui să mai fie alte relaxări ale restricţiilor în pandemie în Germania, după ce în ultimele trei săptămâni s-a dublat numărul cazurilor de infecţie cu Covid-19.

Cancelarul german spune că numărul tot mai mare de cazuri de coronavirus este cauzat de mobilitatea în creştere şi de contactul apropiat dintre persoane în această vară.

Angela Merkel: „Din punctul meu de vedere, relaxarea nu poate avea loc”

„Din punctul meu de vedere, relaxarea nu poate avea loc”, a subliniat cancelarul german, întrucât cea mai mare economie europeană, care a rezistat până acum pandemiei mai bine decât vecinii, se confruntă cu o revenire a pandemiei, înregistrând mai mult de o mie de cazuri aproape în fiecare zi.

Citeste si: Germania anunță că din toamnă vor avea un posibil vaccin anti-coronavirus

Angela Merkel a îndemnat populația să respecte cu strictețe instrucțiunile, potrivit AFP. De asemenea, ea a insistat pe purtarea măștii de protecșție, dar și pe aplicarea amenzilor în cazul încălcării regulilor anti-COVID-19.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Angela Merkel
Angela Merkel

"Suntem în mijlocul pandemiei"

"Suntem în mijlocul pandemiei. Virusul este aici, chiar dacă este invizibil. Nu există încă un vaccin şi nici tratament. De aceea, vedem că deplasările în creştere şi mai multe contacte între oameni duc la un număr tot mai mare de cazuri. În Germania, numărul cazurilor s-a dublat în ultimele trei săptămâni. Este o creştere care nu ar trebui să mai continue şi pe care trebuie să o oprim", a spus Angela Merkel.

Citeste si: Un nou "tsunami" de cazuri de coronavirus în 19 țări din Europa. Se vorbește deja de "virusul european"

Per total, în Germania au fost înregistrate 226.804 de cazuri de coronavirus şi 9.240 de decese în ţară, potrivit datelor colectate de Universitatea Johns Hopkins.

O medie zilnică de 1.159 de cazuri noi de coronavirus

Germania înregistrează în medie 1.159 de cazuri noi zilnic, nivelul de la începutul lunii mai după ce a scăzut la doar 500 de cazuri pe zi în iulie.

Merkel a dat asigurări că sistemul medical german nu a fost amenințat de saturație.ţ

Citeste si: Bilanț COVID-19, 17 august. Numărul persoanelor infectate cu coronavirus în stare gravă crește. Record nou de pacienți la Terapie Intensivă

Rețeaua mare de spitale împreună cu numărul mare de teste de screening explică de ce Germania a rezistat mai bine decât alte țări europene, precum Italia, Franța și Spania.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si