Nu doar România trece printr-un val devastator de noi cazuri de coronavirus. În ultimele două săptămâni, Luxemburg și Spania au raportat peste 100 de cazuri noi la 100.000 de locuitori, potrivit raportului, Malta peste 80, Belgia peste 60, iar Franța și Olanda mai mult de 40.

Potrivit The Guardian, Marea Britanie are 20,7. Spania a raportat luni un total de 1.833 de noi infecții în ultimele 24 de ore, bilanțul în doar șapte zile ajungând la 32.329

cazuri. 

Citeste si: Noi descoperiri privind COVID-19: Care este primul semn al coronavirusului?

Coronavirus: situație gravă în Spania

Șase regiuni spaniole au impus noi măsuri pentru a reduce răspândirea virusului, inclusiv închiderea cluburilor de noapte și obligativitatea ca barurile și restaurantele să închidă până la 1:00. Luni, regiunea bască din nord a declarat stare de urgență, autoritățile impunând restricții și mai dure, din cauza riscului a ceea ce oficialii au descris drept un „tsunami” de infecții.

Citeste si: Avertismentul medicilor: NU mai mâncaţi USTUROI dacă suferiţi de aceste boli!

În total, în ultimele două săptămâni au fost depistate 59.162 de cazuri în Spania, determinând experții în sănătate publică să avertizeze că țara se află într-un moment critic în lupta sa împotriva virusului, transmite Digi24.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Săptămâna trecută, nouă organizații științifice au publicat o scrisoare prin care au avertizat că recentul bilanț ar putea duce la o „prăbușire” a sistemului medical al țării. „Dacă situația continuă și nu se adoptă noi măsuri, există o mare probabilitate să ne confruntăm din nou cu situația observată în timpul stării de urgență”.

Citeste si: Traian Băsescu: „Dacă Putin mi-ar da un vaccin, m-aş vaccina”

Citeste si: A fost depășit recordul de temperatură atins pe Terra. Câte grade s-au înregistrat în "Valea Morții"

Citeste si: Accident cumplit pe autostrada A1. O fetiţă de doar doi ani şi mama ei au murit

Alte țări prinse de noul "tsunami" de coronavirus

În Germania, care a anunțat 561 de cazuri, ministrul Sănătății a declarat că adunările și evenimentele cu un număr mare de participanți reprezintă principala sursă de noi cazuri.

În Franța, unde bilanțul de luni a fost de 493, Marsilia și anumite arondismente din Paris au fost declarate „zone roșii” pentru ca autoritățile să poată impune reguli mai stricte privind purtarea măștilor și distanțarea fizică. Regiunea Île-de-France din jurul capitalei franceze a anunțat, de asemenea, măsuri mai dure în căminele sociale, inclusiv teste obligatorii pentru toți angajații și rezidenții, precum și pentru cei care se întorc din vacanță.

Citeste si: VIDEO| Milionar excentric, moarte enigmatică

Ce este "virusul european"

Guvernatorul New Yorkului Andrew Cuomo a numit noul coronavirus drept "virus european", într-un mesaj video adresat Convenţiei Naţionale Democrate care a început luni în Statele Unite, relatează Agerpres.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO| La ceruri, doar cu "scuze acceptate"

"Actualul nostru guvern federal este disfuncţional şi incompetent. Nu a putut lupta împotriva virusului, de fapt nici măcar nu l-a văzut venind. Virusul european a infectat nord-estul în timp ce Casa Albă era încă fixată pe China", a declarat Cuomo.

Remarca pare să-l vizeze pe preşedintele Donald Trump, care a insistat să numească pandemia "virusul chinezesc", deşi adversarii îl acuză adesea pe preşedinte că dă glas unor accente rasiste prin faptul că insistă asupra acestei expresii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si