Ce au stabilit Angela Merkel și Vladimir Putin în întâlnirea de vineri de la Kremlin

Cancelarul german Angela Merkel s-a deplasat vineri în Rusia pentru a discuta cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, despre criza din Afganistan, conflictul separatist din Ucraina și tratamentul acordat de Moscova opozantului Alexei Navalny, printre alte probleme de politică externă, informează Deutsche Welle.

Author: Razvan Ilie vineri 20 august 2021 , 17:51

Vladimir Putin i-a oferit un buchet de flori Angelei Merkel, la ultima sa întâlnire cu cancelarul german, în semn de mulțumire și recunoștință[Sursa foto: Twitter / Kremlin]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cancelarul german Angela Merkel a pledat, vineri, la Moscova, pentru continuarea dialogului cu Rusia în pofida ''diferendelor profunde'', cu ocazia ultimei vizite pe care i-o face preşedintelui rus Vladimir Putin înaintea încheierii ultimului ei mandat la conducerea guvernului

de la Berlin.

Citeste si: Germania vine cu o nouă propunere legată de testarea COVID-19

''Chiar dacă avem diferende profunde, noi vorbim între noi şi aceasta trebuie să continue la fel'', a spus Merkel adresându-se lui Putin, potrivit Agerpres. Convorbirile s-au desfășurat într-o atmosferă de lucru constructivă și au fost discutate perspectivele dezvoltării legăturilor, a declarat președintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, după încheierea întâlnirii cu cancelarul Germaniei. 

Vladimir Putin, mulțumiri la adresa cancelarului german

Liderul rus a precizat că această întâlnire nu este ''doar o vizită de rămas bun'', întrucât ''multe chestiuni trebuie discutate''.

Germania ''rămâne unul dintre principalii noştri parteneri, în Europa, în lume, în toate.

Şi aceasta în special datorită dumneavoastră'', a mai spus Putin în primele secvenţe ale întrevederii.

Germania ''rămâne unul dintre principalii noştri parteneri, în Europa, în lume, în toate. Şi aceasta în special datorită dumneavoastră'', a mai spus Putin în primele secvenţe ale întrevederii.[Sursa foto: Twitter / Kremlin]

Citeste si: 5 ani fără Marin Moraru. Ce boală l-a rapus pe Take din piesa de teatru „Take, Ianke si Cadir”

Cancelarul german nu a făcut aluzie în primele minute ale întâlnirii la cazul opozantului rus Aleksei Navalnîi, deşi vizita sa are loc la un an de la otrăvirea acestuia, pentru care Occidentul acuză puterea rusă.

Moment incomod pentru Merkel în timpul dialogului cu Putin

Cancelarul german ieșit, Angela Merkel, s-a trezit într-o situație incomodă după ce telefonul ei a sunat brusc în timpul unei întâlniri cu Vladimir Putin la Moscova, în timp ce președintele rus vorbea. Momentul a fost surprins pe video, Merkel s-a grăbit să oprească sunetul și probabil să-l pună în mut, în timp ce aparent Putin nu i-a acordat nicio atenție.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si