Angela Merkel și Vladimir Putin au avut discuții despre un proiect controversat

Cancelarul German Angela Merkel a avut o convorbire telefonică cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, cu privire la proiectul Nord Stream 2. Cei doi și-au exprimat satisfacția în legătură cu finalizarea „iminentă” a acestuia.

Author: Răzvan Angelescu joi 22 iulie 2021 , 12:49

Vladimir Putin și Angela Merkel au avut  discuții despre proiectul Nord Stream 2
Vladimir Putin și Angela Merkel au avut discuții despre proiectul Nord Stream 2[Sursa foto: GettyImages]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Proiectul Nord Stream 2 prevede o conductă de gaz care leagă cele două țări prin Marea Baltică și este folosit de Rusia pentru exportul gazelor naturale. 

Merkel a purtat o discuție și cu Biden

Angela Merkel a avut mai întâi o discuție cu Joe Biden. În urmă întrevederii, l-a informat pe Vladimir Puțin despre rezultatul discuției pe care a avut-o la Washington, în legătură cu gazoductul.

Citeste si: "Rusia își rezervă dreptul de a folosi arme nucleare". Șeful Forțelor Armate de la Moscova, avertisment din partea lui Putin

Biden: ”Nu trebuie să lăsăm Rusia să utilizeze energia că o armă” 

Potrivit discuțiilor pe care Angela Markel le-a avut cu Biden, în ultima vizită oficială din SUA, acesta se arăta îngrijorat cu privire la finalizarea acestui proiect, afirmând că Rusia nu ar trebui să folosească energia că armă: ”cancelarul Merkel şi cu mine împărtăşim absolut convingerea că nu trebuie să lăsăm Rusia să utilizeze energia că o armă pentru a-i constrânge sau ameninţa pe vecinii săi”, a spus Biden.

SUA și Germania au decis posibile sancțiuni

Astfel, SUA și Germania au decis posibile sancţiuni împotriva Moscovei, dacă această ”va utiliza energia drept o armă”. 

Într-un comunicat transmis de Kremlin, președintele rus ”a evidențiat angajamentul constant al părții germane față de acest proiect, care este de natură pur comercială și are că scop consolidarea securității energetice a Germaniei și a Uniunii Europene”.

Gazoductul este construit în proporție de peste 95%

Lucrările gazoductului Nord Stream 2 au fost întrerupte în timpul Administrației Trump, dar au fost reluate la surt timp după ce Biden și-a inceput mandatul. Gazoductul este construit în proporție de peste 95%, iar Rusia îl folosește pentru a exportă gaze naturale spre Europa Occidentală. 

Putin și Merkel au mai discutat și despre posibilitatea că acordul dintre Gazprom și compania Naftogaz din Ucraina pentru transportul de gaze rusești pe teritoriul ucrainean să fie prelungit dincolo de anul 2024. 

Citeste si: Angela Merkel a făcut anunțul. Se vor vaccina germanii obligatoriu împotriva Sars-Cov-2 sau nu?!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si