Animalele de la grădina zoologică din Sibiu sunt protejate de gerul de afară

Grădina zoologică din Sibiu s-a pregătit temeinic pentru zilele geroase. Astfel, animalele de la zoo se pot bucura de căldura mediului ambiental, alături de mâncare specială, care să placă tuturor necuvântătoarelor.

Author: Maria Stiuca joi 09 februarie 2023 , 16:15

Animalele de la grădina zoologică din Sibiu sunt protejate de gerul de afară

Animalele de la grădina zoologică din Sibiu sunt protejate de gerul de afară

[Sursa foto: Știrile Kanal D]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În timp ce afară temperaturile sunt tot mai scăzute, animalele de la grădina zoologică din Sibiu au parte de un adevărat răsfăț pentru a trece mai ușor de zilele geroase.

Stau în spații special amenajate în funcție de nevoile speciei, la temperaturi de peste 25 de grade și se bucură de meniuri speciale.

Animalele de la grădina zoologică din Sibiu se bucură de căldură, chiar dacă afară este ger

Minus cinci grade arătau termometrele la orele amiezii, la Sibiu. La grădina zoologică de aici, însă, animalele sunt răsfățate și ajutate să simtă cât mai puțin gerul de afară. Lemurienii, de exemplu, stau într-un spațiu special amenajat pentru ei, la 25 de grade și primesc mese speciale.

Liviu Todescu, medicul veterinar de la grădina zoologică din Sibiu spune că: „Animalele primesc suplimentar o

cantitate mult mai mare de fructe, cu un conținut ridicat de zahăr. Acum le dăm banane, care sunt preferatele lor, și facem și o examinare clinică, să putem observa dantura, sau dacă sunt ceva probleme de piele”.

Alături, crocodilul de Nil, un mascul de 20 de ani care măsoară patru metri lungime și 300 de kilograme, face baie în apă caldă și se relaxează pe o plajă cu nisip. Încăperea în care stă este dotată cu lămpi cu ultraviolete și infraroșii, pentru a se bucura în permanență de căldură.

Citeste si: Cât valorează tichetele sociale de Paște 2023! Unde se depun cererile și câți bani se dau- kanald.ro

Citeste si: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta- wowbiz.ro

Cristian Zoldi, medic veterinar adaugă că: „Este într-un spațiu încălzit, este monitorizat tot timpul. Apa din bazin acum se mișcă, este monitorizată temperatura din bazin, temperatura mediului ambiental. Are o temperatură de 26 de grade și o umiditate de 75-80%”.

Citește și: Crocodilul de Nil, la Zoo Sibiu

Animalele au parte de căldura mediului ambiental

Și marmosetele sunt mari iubitoare de căldură, așa că sunt ținute într-un spațiu unde temperatura trece de 20 de grade Celsius. Maimuțele, păsările, reptilele și leii se bucură, totodată, de temperaturi de vară în adăposturi.
Sunt, însă, și animale care au așteptat cu nerăbdare zilele geroase, cum ar fi lupii albi, care trăiesc, în mod normal, în zone sălbatice din nordul Europei sau al Asiei.

Alte specii de animale care adoră frigul sunt tigrii siberieni sau leopardul de amur. Vizitatorii care trec pragul grădinii zoologice din Sibiu profită de această perioadă pentru a vizita toate animăluțele în parte.

Grădina zoologică din Sibiu adăpostește peste 300 de animale din mai bine de 70 de specii. Numărul curioșilor care vin să vadă necuvântătoarele este între 350 și 400 de mii pe an.

Citeste si: Scandal între Antonia și Elena Chiriac! Cele două s-au lovit în văzul tuturor, într-un club din Capitală! Ce s-a întâmplat, de fapt- kfetele.ro

Citeste si: Salman Khan, iubitul Iuliei Vântur, amenințat cu moartea de unul dintre cei mai periculoși interlopi din India- radioimpuls.ro

Citește și: Animalele de la Zoo, condiții speciale


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si