ANM a anuntat cum va fi vremea de Craciun si de Revelion. Cand incep ninsorile

Administrarea Nationala de Meteorologie prognozeaza pentru urmatoarele saptamani temperaturi in general normale pentru aceasta perioada, in majoritatea regiunilor.

Editor: Viorela Precupas Monday 19 December 2016 , 17:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentruprognoze pe medie durată de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturilemaxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor, transmite ANM.

Banat
Tendinţa temperaturii aerului va fi, în general, de creştere. Valorile diurne vor fi apropiate de cele normale în această perioadă, cu excepţia primei zile când vor fi mai scăzute, iar cele nocturne se vor situa sub cele specifice sfârşitului de an. În medie, pe regiune, în prima săptămână, vor fi maxime cuprinse între un grad şi 5 grade şi minime între —5 şi —4 grade Celsius. În săptămâna a doua maximele se vor încadra între 4 şi 6 grade, iar minimele între -4 şi -2 grade Celsius. Condiţiile de precipitaţii vor fi reduse, probabilitatea de apariţie a acestora fiind în creştere pe parcursul celei de-a doua săptămâni, dar în special începând din 29 decembrie.

Crişana
Media temperaturilor maxime va fi între un grad şi 4 grade în prima săptămână şi între 3 şi 5 grade, în cea de-a doua. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în medie, între —7 şi —5 grade pe parcursul primei săptămâni, apoi între—5 şi—3 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi în creştere începând din 27 decembrie.

Transilvania
Variaţiile de temperatură, în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, vor fi în general spre creştere. Regimul termic din prima săptămână va fi apropiat de cel normal la valorile diurne şi în general sub normal la cele din cursul nopţilor. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între —1 şi 3 grade, iar cele minime între —11 şi —7 grade. În cea de-a doua săptămână, majoritatea valorilor de temperatură vor fi în jurul celor climatologic specifice perioadei şi chiar uşor mai ridicate. Ca medie pe regiune, se vor înregistra maxime cuprinse între două şi 4 grade Celsius, respectiv minime între —10 şi —6 grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi foarte redusă până în data de 28 decembrie, iar după aceea va fi în creştere.

Maramureş
În prima săptămână, valorile termice nocturne, fără variaţii importante, se vor menţine sub cele climatologic specifice perioadei, iar cele diurne vor fi apropiate de acestea. În medie, maximele se vor încadra între —1 şi 3 grade, iar minimele între —8 şi —6 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului, uşor variabilă de la o zi la alta şi în creştere de la o noapte la alta, va avea valori în jurul celor normale la sfârşit de an, adică maxime cuprinse de la două grade până la 4 grade şi minime între —6 şi —3 grade, ca medie regională. Precipitaţii, în general slabe, vor fi posibile, cel mai probabil, după data de 27 decembrie.

Moldova
Pe întreg intervalul de prognoză, regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific perioadei şi chiar uşor mai ridicat decât acesta. Variaţiile de temperatură vor fi, în general, spre creştere la valorile diurne, în special în perioadele 21-23 decembrie şi 25-29 decembrie, iar la cele nocturne în perioada 19-20 decembrie şi 26-31 decembrie. Ca medie pe regiune, vor fi maxime cuprinse între un grad şi 3 grade — în prima săptămână, şi între două şi patru grade, în cea de-a doua. Minimele se vor încadra, în medie, între —7 şi —3 grade, în fiecare săptămână din intervalul de referinţă. Precipitaţii, în general slabe, vor fi în zilele de 19 şi 20 decembrie şi în perioada 28 decembrie 2016 — 1 ianuarie 2017, în restul timpului probabilitatea de apariţie a acestora urmând a fi foarte scăzută.

Dobrogea
Variaţiile termice din prima săptămână nu vor fi semnificative. Majoritatea valorilor termice se vor situa sub cele climatologic specifice perioadei, iar în medie pe regiune vor fi maxime de până la 3 grade şi minime cuprinse între —4 şi minus 2 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, temperatura aerului va fi, în general, în creştere uşoară şi treptată, până la valori apropiate celor normale sfârşitului de an, respectiv maxime cuprinse între 3 şi 5 grade şi minime între —3 şi zero grade, în medie regională. Vor fi precipitaţii slabe în perioada 20-21 decembrie şi în intervalul 29 decembrie – 1 ianuarie 2017, cu probabilitate mai mică în restul timpului.

Muntenia
Temperatura aerului va fi în general în creştere, iar ca medie regională, în prima săptămână se vor înregistra valori maxime cuprinse între un grad şi 3 grade Celsius, respectiv minime între —7 şi —3 grade. În săptămâna a doua de prognoză, temperaturile maxime nu vor depăşi 4 grade Celsius, iar minimele se vor încadra între —4 şi —3 grade. Precipitaţii, slabe cantitativ, vor fi posibile începând cu data de 28 decembrie, până atunci probabilitatea de semnalare a acestora fiind scăzută.

Oltenia
Majoritatea nopţilor şi a dimineţilor din prima săptămână vor fi cu o vreme mai rece decât în mod obişnuit, iar valorile termice diurne vor fi apropiate de cele climatologic specifice perioadei. Astfel, în medie, temperaturile maxime se anunţă în creştere uşoară, cu excepţia zilei de 21 decembrie când vor scădea, şi se vor încadra între un grad şi 5 grade, iar cele minime, fără variaţii importante, între —6 şi —5 grade. În săptămâna a doua, temperatura aerului va fi relativ staţionară în cursul zilelor şi, în general, în creştere pe durata nopţilor. Majoritatea valorilor vor fi în jurul celor normale sfârşitului de an, cu maxime în medie de 4-5 grade şi minime de la —4 la —3 grade. Precipitaţii sunt aşteptate în perioada 28 decembrie 2016 — 1 ianuarie 2017, iar în restul timpului condiţiile de semnalare a acestora vor fi foarte reduse.

La munte
În prima săptămână de prognoză, temperaturile maxime se vor încadra, în medie, între —4 şi 3 grade, iar cele minime între —11 şi —5 grade. Cele mai mari valori se vor înregistra în după-amiaza zilei de 22 decembrie, respectiv dimineaţa zilei de 23 decembrie. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, maximele vor oscila în jurul valorii de zero grade, iar noul an începe cu o maximă, în medie, de aproximativ —1 grad, în timp ce media minimelor va fi între —7 şi —6 grade Celsius. Ninsorile sunt de aşteptat începând din 28 decembrie.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Klaus Iohannis, după ședința CSAT pe tema conflictului dintre Rusia și Ucraina: Suntem... Klaus Iohannis, după ședința CSAT pe tema conflictului dintre Rusia și Ucraina: Suntem gata să găzduim o prezență aliată crescută pe teritoriul nostru
spotmedia.ro
Statui asemănătoare Sfinxului, descoperite de o echipă de arheologi Statui asemănătoare Sfinxului, descoperite de o echipă de arheologi
spotmedia.ro
Un ochi bionic revoluţionar i-a redat parţial vederea unei femei Un ochi bionic revoluţionar i-a redat parţial vederea unei femei
b1.ro
Florin Piersic a plecat din România, la 86 de ani. Motivul pentru care a părăsit țara... Florin Piersic a plecat din România, la 86 de ani. Motivul pentru care a părăsit țara și cine îl însoțește  
ziareonline.ro
Veste bună pentru pensionari, îi aşteaptă o nouă majorare.  Anunţul făcut de Lia Olguţa... Veste bună pentru pensionari, îi aşteaptă o nouă majorare. Anunţul făcut de Lia Olguţa Vasilescu
infoactual.ro
Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea... Europarlamentarul liberal Rareş Bogdan renunță la scandalul din coaliție, stabilitatea este mai importantă acum
evz.ro
Intră România în război? Anunț crucial după ședința CSAT: „Suntem pregătiţi de multă... Intră România în război? Anunț crucial după ședința CSAT: „Suntem pregătiţi de multă vreme”
doctorulzilei.ro
Simptome NOI Omicron. S-a aflat acum! Durerile apar instant Simptome NOI Omicron. S-a aflat acum! Durerile apar instant
romaniatv.net
S-a dat ordinul! Alertă de gradul 0 la graniţele României S-a dat ordinul! Alertă de gradul 0 la graniţele României
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si