Un barbat a descoperit un soarece intr-o lada cu fistic de la un magazin Lidl din Piatra Neamt si a postat pe internet mai multe fotografii.

Autotitatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a anuntat ca CJPC Neamt a declansat vineri un control la acest magazin, verificand legalitatea functionarii (inclusiv existenta contractului de deratizare/ dezinsectie cu respectarea programului de efectuare a acestor operatiuni), respectarea conditiilor de depozitare si comercializare, identificarea eventualelor urme de rozatoare, respectarea elementelor obligatorii prevazute de Regulamentul UE referitor la informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare si incadrarea produselor in termenul de valabilitate si modul de

indicare a preturilor.

De asemenea, au fost verificate toate loturile de produse expuse la vanzare, cat si cele din depozitul supermarketului, iar ora controlului nu au fost gasite alte abateri, spune ANPC.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Soțul Ancăi Molnar aproape că a cedat la o zi de la înmormântarea make-up artistei: "Mi-e atât de dor deja"- wowbiz.ro

Conform sursei citate, magazinul retrasese de la comercializare cantitatea de 3,8 kilogramede fistic in valoare de 239,3 de lei, imediat ce consumatorul a sesizat reprezentantii unitatii.

ANPC mai spune ca magazinul a fost amendat cu 10.000 de lei.

"In conformitate cu prevederile art. 7, lit b din Ordonanta Guvernului nr 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, operatorii economici sunt obligati sa se asigure ca produsele oferite spre comercializare sunt sigure, respectiv faptul ca utilizarea produsului nu prezinta riscuri pentru sanatatea consumatorilor.

Or, pentru limitarea prejudicierii consumatorilor, actul normativ prevede la art 55, alin 1 oprirea definitiva a comercializarii si retragerea din circuitul consumului uman a produselor care prezinta urme de contact cu rozatoare", precizeaza Autotitatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor. 

Sursa: News.ro.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si