VIDEO - ANRE a amendat cu 2,4 milioane de lei distribuitorii de energie care au citit cu întârziere indexul

Autoritatea Națională de Reglementare a Energiei (ANRE) a luat la verificat toți distribuitorii de energie. Au fost aplicate amenzi de 2,4 milioane de lei pentru că nu s-a respectat termenul de citire a indexului.

Author: Andreea Albu vineri 20 ianuarie 2023 , 14:42

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Preşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă, a anunţat, joi, că instituţia a aplicat noi amenzi operatorilor reţelelor de distribuţie a energiei electrice, în valoare totală de 2,4 milioane de lei.

Sancţiunile au fost aplicate pentru depăşierea frecventă a perioadei de 3 luni în care trebuie citite contoarele.

Care au fost companiile amendate

În urma finalizării acțiunilor de control, inspectorii au constatat depășiri frecvente a intervalului de 3 luni pentru citirea indexului grupului de măsurare a energiei electrice, toți operatorii de distribuție verificați fiind sancționați cu amenzi contravenționale după cum urmează:

Citește și: Aproape de tragedie: un șofer a scăpat ca prin minune în urma unui accident în care s-a rostogolit de 10 ori cu mașina

  • E-Distribuție Muntenia- 400.000 lei
  • E-Distribuție Banat- 400.000 lei
  • E-Distribuție Dobrogea- 400.000
    lei
  • Distribuție Energie Electrică România- 400.000 lei
  • Distribuție Energie Oltenia- 400.000 lei
  • Delgaz Grid- 400.000 lei

Amenzi cuprinse între 100.000 lei și 1.000.000 de lei

”Fac precizarea că începând cu data de 16.12.2022, amenda contravenţională pentru nerespectarea de către operatorul de distribuţie a obligaţiei de citire a indexului grupului de măsurare al clientului final casnic la un interval de timp de maximum 3 luni s-a modificat şi este cuprinsă între 100.000 lei şi 1.000.000 lei. Amenzile contravenţionale aplicate de ANRE se constituite integral ca venit la bugetul de stat”, a mai transmis Chiriţă.

Citește și: Pieton accidentat mortal în afara localității Horia, județul Neamț

Citeste si: Greșeala fatală făcută de iubita lui Gicuţă din Apărători, după ce a fost băgată în portbagaj pentru a-i da foc- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Instituţia precizează că va continua să monitorizeze respectarea prevederilor legale în vigoare pentru a remedia orice încălcări care afectează consumatorii de energie electrică şi gaze naturale.

Citește și: Noi detalii legate de incendiul de la spitalul din Piatra Neamț ies la iveală

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si