ANSVSA acopera actiunile ilegale ale anumitor firme. Institutia refuza sa ofere informatii de interes public presei

Solicitari in lant, usi inchise in nas si promisiuni desarte! De aproape 4 luni Autoritatea Nationala Sanitar Vetrinara refuza sa ne comunice raspunsurile de interes public pe care noi le solicitam. In tot acest timp zeci de firme private continua sa-si desfasoare activitatea de ecarisaj in afara legii si pe bani publici.

I. I., miercuri 20 decembrie 2017 , 21:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Paznic: Sa traiti! Am si eu o rugaminte. Sunt seful de tura! Cei de la Kanal D, vor sa urce sus la dumneavoastra la registratura. Nu stiu ce se intampla ca... Cerem si noi niste informatii... Fiti amabil domnul meu! Sa cerem si noi niste informatii de interes public! Vor niste informatii de interes.

Paznic: N-aveti voie!
Reporter: Cum sa n-am voie?
Paznic: Pai, nu aveti voie!
Reporte: Pai e institutie publica.

Vreau sa merg la secretariat! Vreau sa merg la birou, vreau sa intreb.

Va amintim ca este vorba despre activitatea de ecarisaj pe care multe dintre firmele private din Romania le desfasoara in afara legii, dar in acelasi timp cu acordul directiilor sanitar veterinare.

Si asteptam in van... Dupa alte zeci de minute, la telefonul din birou nu mai raspunde nimeni...

Reporter: Ce, nu vrea sa raspunda? Nu mai raspunde? Nu!

Iar accesul presei in institutie este interzis din ordinele sefilor ANSVSA! Ba chiar este si afisat un asa zis regulament de ordine interioara.

Reporter: Care nu e semnat si stampilat de nimeni. Deci asta este o chestie pe care eu pot sa o scot la Xerox. Stiti cum e? Noi suntem intre ciocan si nicovala. Stiu! Daca ei nu vor sa coboare jos.

Reporter: E un stat democratic, e un stat de drept sau unde am ajuns? La secera si ciocanul care este acolo pe perete.Angajata: Eu din punctul meu de vedere nu am cum sa va permit accesul. Pai, dumneavoastra nu sunteti stapana cladirii ca sa va spun pe romaneste! Nu am nicio autoritate. Pai, tocmai ca nu aveti nicio autoritate sa ne interziceti accesul intr-o institutie publica!...

Asadar apelam la sprijinul Politiei.

Reporter: Eu daca intru acum in institutie si ma duc sa intreb ceva dumneavoastra ma amendati? Deci, daca intrati abuziv...fara...

Fara? Fara drept sau... Fara acordul... Fara acordul cui? Scrie in lege ca trebuie sa am acordul angajatului de aici?
In cele din urma, cu politia la usa am primit in scris, oficial, o programare la presedintele ANSVSA Geronimo Branescu!

La fel s-a intamplat si la DSVSA Constanta unde angajatii arunca pisica de la unul la altul...

Jurist: Am facut niste solicitari catre instiutia dvs...kanal

? da...nu stiu nimic.

Secretara: Doamna director? Nu este nici doamna director. Si doamna purtator de cuvant? Este in concediu.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Mario Fresh, în doliu! E devastat după ce o persoană dragă A MURIT: "Of, m-ai... Mario Fresh, în doliu! E devastat după ce o persoană dragă A MURIT: "Of, m-ai distrus"
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Cât câştigă un angajat la Lidl Cât câştigă un angajat la Lidl
monitorulcj.ro
Emil Boc, supărat pe Orban și Barna: „Am pierdut 5 milioane de euro” Emil Boc, supărat pe Orban și Barna: „Am pierdut 5 milioane de euro”
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si