Anul 2018 debuteaza cu un val de scumpiri. Pretul gazelor va exploda, incepand cu 10 ianuarie

Webeditor: G. S. Author: I. I. marți 09 ianuarie 2018 , 19:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cresterea tarifelor la gaze duce la scumpirea alimentelor de baza, dar si a altor produse.

Reporter Kanal D: Gazele naturale pentru cosnumatorii casnici se scumpesc. Si facturile vor creste in medie cu pana la 20 de lei pe luna.

Coincidenta sau nu, odata cu venirea frigului, Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Domeniul Energiei aproba scumpirea gazelor cu 8,3 la suta.

Aceasta majorare, facuta cu doua luni mai devreme decat a fost anuntat, duce la scumpirea in lant a produselor, in special a celor alimentare.
Energia, gazele si carburantii influenteaza atat costurile de productie, cat si partea de transport si comercializare. Asa se face ca la raft pretul creste, iar noi ne intrebam pe ce am cheltuit mai mult.

Scumpirile sunt impulsionate si de importurile din ce in ce mai mari de alimente.

Numai anul trecut, Romania a importat alimente de peste 5 miliarde de euro.

Situatia este cum este, iar noi scoatem mai multi bani din buzunar si pentru combustibilii care au atins cote istorice. Soferii sunt obligati sa suporte impactul dublu al cresterii preturilor la petrol, dar si al majorarii taxelor. Un plin de motorina este acum cu peste 40 de lei mai scump decat in urma cu sase luni.

Reporter: Cand ati facut ultima data un plin?
Sofer: N-as putea sa va spun. Din pacate, traim in Romania e unul extraordinar. Trebuie sa creasca totul, asa suntem invatati 35.05

Si energia electrica vanduta in Romania are cea mai mare scumpire din toata Europa. Am avut un pret mediu de 50 euro pe Megawatt ora, peste media europeana de numai 38 de euro. Adica am platit mai mult decat germanii, austriecii, francezii sau englezii.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si