Anunț bombă de la ANAF: Vor să introducă poprirea electronică

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat, miercuri, că propune un nou mecanism de poprire, poprirea electronică, pentru a automatiza înfiinţarea şi ridicarea acestora de către organele fiscale.

R.B., miercuri 10 iulie 2019 , 18:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Măsură este propusă pentru ”automatizarea înfiinţării şi ridicării popririlor bancare de către organele fiscale, în limita sumelor înscrise în actele de executare silită”.

Astfel, banii din conturile contribuabililor nu vor fi afectate peste limita sumelor înscrise în adresa de înfiinţare a popririi bancare şi, astfel, nu se vor produce sincope în activitatea desfăşurată de aceştia, potrivit ANAF.

Citeste si: ANAF anunţă că Declaraţia unică se depune până la 31 iulie

”Ridicarea măsurilor de executare silită prin poprire bancară va fi realizată cu operativitate, în timp real, având în vedere că încetarea măsurii de înfiinţare a popririi bancare se va efectua de la nivelul central al ANAF, pe baza schimbului rapid de informaţii cu instituţiile de credit”, se arată în comunicat.

Un avantaj considerabil pentru contribuabili, potrivit ANAF, îl reprezintă şi faptul că nu mai este necesară deplasarea acestora la sediul organelor fiscale, în vederea ridicării popririlor bancare.

Citeste si: Fraudă prin SMS, în numele ANAF. Românii sunt păcăliţi că li se returnează o sumă mare de bani

”ANAF şi-a propus, de asemenea, scurtarea duratei de comunicare a actelor de executare, inclusiv a celor emise ca urmare a încetării măsurilor de executare silită, concomitent cu reducerea costurilor de comunicare/operare a actelor de executare silită”, se arată în comunicat.

Ministerul Finanţelor şi ANAF susţin că au ca prioritate, în relaţia cu contribuabilii, un amplu proiect care priveşte simplificarea, debirocratizarea şi transparentizarea activităţilor de încasare a debitelor acestora.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si