ANAF pregătește o aplicație pentru românii cu bani nedeclarați

ANAF dezvoltă o aplicație care va analiza situația persoanelor fizice în funcție de mai multe criterii de risc fiscal, urmând ca, pe baza rezultatului, să decidă dacă trece sau nu la o verificare amănunțită, potrivit unui document analizat de Profit.ro. Citește mai mult la: https://www.profit.ro/taxe-si-consultanta/anaf-pregateste-o-aplicatie-pentru-romanii-cu-bani-nedeclarati-19033278 Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

R.B., marți 18 iunie 2019 , 14:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Aplicația Fișă de Risc Fiscal pentru persoane fizice va fi similară cu cea folosit deja în cazul firmelor, Fișă de Risc Fiscal pentru persoane juridice. Profit.ro a scris în ianuarie că ANAF analizează situația fiscală a persoanelor fizice, proces în care verifică veniturile și averea acestora. O aplicație informatică ar permite ANAF să deruleze verificări mult mai ample și mai rapide. Pe de altă parte sistemul informatic al ANAF se află într-o situație critică. Pentru modulul destinat persoanelor fizice, ANAF a selectat 10 indicatori de risc fiscal. În prezent, în cadrul ANAF funcționează Direcția Generală Control Venituri Persoane Fizice, care vizează persoanele cu averi mari, dar și pe cele cu risc fiscal ridicat. Numărul celor verificați de această direcție este anual de cel mult câteva sute. În ce privește companiile, pentru o mai bună analiză de risc și pentru selectarea contribuabililor pentru inspecții fiscale, au fost introduse, prin Legea nr. 30/201913, noi principii privind analiza de risc, fiind creată baza legală pentru administrarea fiscală în funcție de comportament, pe categoriile de risc A, B, C. În ce privește analiza de risc pentru companii, ANAF a îmbunătățit aplicația utilizată, fiind introdus calcul automat pentru criteriul marja profitului.

Citește mai mult la: https://www.profit.ro/taxe-si-consultanta/anaf-pregateste-o-aplicatie-pentru-romanii-cu-bani-nedeclarati-19033278

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si