Anunţ de la meteorologi! Ger năprasnic în toata ţara de 1 Decembrie

Meteorologii anunţă că vremea se răceşte accentuat în zilele următoare şi chiar ne putem aştepta la viscol în Capitală.

M. P., marți 27 noiembrie 2018 , 09:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Vom asista la un proces de răcire accentuat, astfel încât spre finalul săptămânii, vremea va deveni chiar geroasă noaptea în mare parte din ţară. Precipitaţiile pe care le găsim astăzi în mare parte din ţară şi sunt sub formă de ploaie se vor transforma treptat în nordul Moldovei şi Carpaţii Orientali în lapoviţă şi ninsoare şi vor cuprinde apoi jumătatea de sud a ţării. Pe parcursul zilei de miercuri, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în jumătatea de sud a Moldovei, vorbim de precipitaţii sub formă de ninsoare, precipitaţii însoţite de intensificări ale vântului în regiunile sud-estice, mai

ales în Bărăgan, sudul Moldovei şi în Dobrogea (…)Vineri spre sâmbătă vom avea parte de ger în mare parte din ţară”, a declarat Alina Şerban, meteorologul de serviciu.

În decembrie, precipitaţii mai abundente vor fi în centru, est, sud-est şi posibile ninsori în nord, centru şi la munte. Sunt posibile nopţi geroase în nord şi în centru. Vreme rece şi ninsori în nord şi în centru se anunţă şi în luna ianuarie. Meteorologii vorbesc de două episoade posibile de viscol, perioade cu ger, minime de -20 spre -30 grade.

Directorul ANM a subliniat că România are încă un climat temperat-continental, chiar dacă observăm o prelungire a verilor şi a iernilor, în ultimii ani.

Totuşi, se pare că va fi una dintre cele mai grele ierni din ultimii ani, cu perioade lungi de viscol şi ninsori abundente.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu? Faimoșii au luat cea mai grea decizie! Pe cine au nominalizat spre eliminare în consiliu?
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si