Anunț de MAXIMĂ IMPORTANȚĂ! Toți românii care au lucrat între 1975 și 2001 primesc bani în plus! Despre ce sume este vorba

Anunț important pentru români! Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat vestea cea mare.

Author: M. P. miercuri 20 februarie 2019 , 15:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Mai exact, anunțul vizează românii care au lucrat între anii 1975 și 2001. Ministrul a explicat că românii care au lucrat în anumite intervale de timp vor primi bani în plus.

Într-o intervenție televizată, ministrul Muncii a vorbit de mai multe categorii de pensionari.

Ministrul spune că noua lege a pensiilor va aduce un plus pentru anumiţi pensionari. Cei care au lucrat între anii 1975 şi 2001 vor primi în plus la pensie un procent de 10%.

Citeste si: Uite banii, nu sunt banii. Creșterea alocațiilor, o iluzie. Anunțul făcut de ministrul Muncii

Suma de bani pe care o vor primi acești pensionari este compensare pentru drepturile salariale de atunci, respectiv al 13 lea salariu,. Motivul acestei modificări îl reprezintă faptul că aceste drepturi nu au fost incluse în calculul pensiei până acum.

Ministrul Muncii, veste bună pentru românii din străinătate

Veşti bune primesc şi angajaţii români care lucreză în străinătate. Acestora li se va acorda un punctaj si valoare doar pentru perioada lucrată în acel stat, element care va conta la pensiile de stat.

Citeste si: Autostrăzi doar pe hârtie! Guvernanții continuă cu promisiunile

"Pentru pensie se poate cupla stagiul de cotizare dintr-un stat al UE in alt stat membru UE si se acorda punctaj si valoare doar pentru perioada lucrata in acel stat. Daca in România o persoană a lucrat 10 ani de zile dar pentru pensie are nevoie de 15 ani minim vechime va putea utiliza vechimea stagiului de cotizare din alt stat membru al UE dar va primi punctaj strict pe ce a contribuit la statul respectiv", a declarat Marius Budăi.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si