Anunț de ultimă oră al Ministrului Apărării! Vor fi achiziționate încă 5 avioane F16

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a anunţat că vor fi cumpărate încă cinci avioane F16, cu aceeaşi configuraţie ca şi cele 12 deja achiziţionate astfel încât în final să existe o capabilitate operaţională aeriană pentru această escadrilă.

miercuri 03 iulie 2019 , 14:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Leş a declarat că Ministerul Apărării Naţionale va iniţia procedurile de atribuire a contractelor de achiziţie pentru cinci avioane.

„Mulţumesc în primul rând Parlamentului României pentru că ieri a aprobat, aşa cum cere legea în cazul achiziţiilor care depăşesc 100 de milioane de euro, iniţierea de către în Ministerul Apărării Naţionale a procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţie pentru un pachet de cinci avioane de la guvernul Republicii portugheze şi a pachetului de bunuri şi servicii complementare de la guvernul Statelor Unite ale Americii astfel încât să avem capabilitatea operaţională aeriană în final pentru aceasta escadrilă”,a afirmat Leş.

Citeste si: Doliu în sportul românesc. A murit un vicecampion mondial

El spune că aceste avioane vor avea aceeaşi configuraţie ca şi cele 12 deja achiziţionate.

Citeste si: VIDEO | Transfăgărășanul, în topul celor mai spectaculoase trasee din lume

„Aceste avioane, când vor fi recepţionate, vor fi din aceeaşi configuraţie ca şi cele douăsprezece pe care le avem, astfel încât să fie o capabilitate unitară. (...) Nu am un calendar, eu sper că în acest sens să terminăm contractul şi să putem semna documentele pentru cele cinci”, a explicat ministrul Apărării.

Citeste si: Harghita: Victimele accidentului aviatic au fost preluate din zona montană

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si