Anunț de ultimă oră. Ce reguli sanitare vor exista în școli

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că în şcoli se vor respecta în continuare normele de protecţie sanitară, după 13 septembrie, când se vor relua cursurile, printre care purtarea măştii, distanţare adecvată şi aerisirea spaţiilor. El a precizat că elevii care au contraindicaţii medicale vor avea în continuare acces la şcoala online.

Author: Andreea Bolocan miercuri 04 august 2021 , 14:50

Reguli noi în școli sorin cimpeanu coronavirus
Reguli noi în școli[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Miercuri, 4 august 2021, Sorin Cîmpeanu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că sunt luate în considerare evoluţiile epidemiologice complet atipice şi sunt făcute eforturi ca şcolile să fie pregătite. 

Toți elevii vor avea voie să fie prezenți fizic la ore

"Numitorul comun este dat de dorinţa Ministerului, împreună cu Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi, de începere a şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii din data de 13 septembrie. Luăm cu toţii în considerare evoluţii epidemiologice complet atipice, nu ne dorim aceste evoluţii, facem eforturi ca şcolile să fie pregătite din toate perspectivele, rămânând în acelaşi timp optimişti şi unii, şi alţii că vom putea relua şcoala cu prezenţă fizică pentru toţi elevii începând cu 13 septembrie”, a transmis ministrul Educaţiei. 

Citeste si: Când începe şcoala în septembrie 2021, după vacanţa de vară? Structura anului şcolar 2021-2022

Ministrul Educației a precizat faptul că în şcoli se vor respecta în continuare normele de protecţie sanitară

"În şcoli se vor respecta în continuare normele de protecţie sanitară: distanţare adecvată, reguli de igienă, aerisire spaţii de învăţământ, purtarea, din păcate, încă obligatorie, a măştii de protecţie. Pentru că aceste reguli vor rămâne în vigoare, pentru că în şcoli avem în valoare absolută cei mai mulţi vaccinaţi dintre toate categoriile socio-profesionale, pentru că în şcoli se respectă mai riguros aceste reguli, am dreptul să fiu optimist că vom putea începe cu prezenţă fizică”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Ministrul Educației a anunțat noi măsuri în școli. Profesorii nevaccinaţi ar putea fi testaţi periodic înainte de ore

Școala online va fi posibilă pentru anumiți elevi[Sursa foto: PixaBay]

Elevii cu contraindicații medicale vor putea susține online orele

Sorin Cîmpeanu a mai declarat și faptul că elevii cu contraindicaţii medicale vor avea acces la şcoala online

"Elevii care au contraindicaţii medicale, certificat medical, vor trebui să aibă în continuare acces la învăţământ online pentru că pandemia nu s-a încheiat şi vor avea în continuare acces acei elevi care au comorbidităţi sau care au contraindicaţii certificate medical, vor avea acces în continuare la şcoala online”, a mai transmis ministrul Educaţiei.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si