Ce a transmis Sorin Cîmpeanu după ce o elevă a primit nota 3 la Evaluarea Națională în loc de 8,40

Ministrul Educației a făcut primele declarații după ce o elevă a obținut nota 3 la Matematică la Evaluarea Naţională, deşi nota reală era 8,40. Sorin Cîmpeanu a mărturisit că este o eroare administrativă.

Author: Georgiana Balaban miercuri 14 iulie 2021 , 07:18

sorin cîmpeanu despre erorile de corectare la evaluarea națională
Sorin Cîmpeanu - ministrul Educației.[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este o eroare administrativă faptul că o elevă din Galați a luat nota 3 la Matematică, în condiţiile în care nota reală a lucrării era 8,40.

El a explicat că nota a fost trecută greşit dintr-un borderou pe lucrarea acesteia.

Citeste si: Ministrul Educației: 34.000 de elevi înmatriculaţi în anul şcolar 2020-2021 în clasa a XII-a nu sunt înscrişi la Bacalaureat

Ce a transmis Sorin Cîmpeanu

„8,40 a fost nota de la bun început a elevei. 8.40! Au făcut contestaţie, ocazie cu care au descoperit că a fost trecută greşit din borderoul în care apărea 8,40 pe lucrare, unde apărea 3. Din 8,40 să faci 3. Şi atunci mama, pe bună dreptate, şi-a retras contestaţia, contestaţie în urma căreia obţinuse 8,25 şi a rămas cu nota iniţială, pe care copilul a avut-o de la bun început.

A fost eroare administrativă, trecere greşită din borderou pe lucrare”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, marţi seară, la Digi 24.

Citeste si: Ministrul Educației: E nevoie de educaţie sexuală, dar și de educaţie parentală

sorin cîmpeanu despre erorile de corectare la evaluarea națională
Declarații - Sorin Cîmpeanu.[Sursa foto: Facebook]

Cîmpeanu a explicat că nu este vorba despre o inversare de note între lucrările a doi elevi. Oficialul a mărturisit că este o situație care nu poate fi iertată, dar explicată. „Din punctul meu de vedere (cazul- n.r.) este închis, este o greşeală administrativă”, a precizat Cîmpeanu.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu a vorbit despre vaccinarea profesorilor. 60% dintre ei s-au vaccinat

Sorin Cîmpeanu a fost întrebat și dacă autorii greșelii vor suporta consecințe și a mărturisit că „sancţiunea corectă va fi aplicată, pentru eroare administrativă".

Citeste si: ULTIMA ORĂ! Barem Bac fizică 2021 conform edu.ro. Verifică dacă ai făcut corect exercițiile


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si