Anunț de ultimă oră despre pensii! Mii de români ar putea primi pensie limitată la nivelul salariului minim

Mii de români ar putea primi pensie limitată la nivelul salariului minim pe economie. Totul este prevăzut într-un proiect bombă al deputatului de Alba, Florin Roman.

Author: G.S. sâmbătă 09 februarie 2019 , 18:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

De această dată, liberalul nu urmăreşte desfiinţarea pensiilor speciale, ci limitarea lor.

Astfel, toţi bugetarii care au ieşit la pensie şi s-au angajat din nou la stat vor primi o pensie la nivelul salariului minim pe economie.

”Există o decizie a Curţii Constituţionale legate de alte încercări anterioare de a reglementa acest aspect, care spune că nu poţi interzice dreptul la muncă.

Nici nu intenţionez. Propunerea mea nu este să eliminăm pensiile obţinute în paralel cu salariul, ci să le plafonăm la nivelul salariului minim pe economie pentru perioada cât tânărul pensionar este angajat la stat” a spus Florin Roman.

Acesta a adăugat că potrivit unui studiu de impact pe care l-a realizat, legea va avea efecte asupra deţinătorilor de pensii speciale care lucrează şi în instituţii ale statului.

Citeste si: „A vrut să o mute și n-a mai apucat”. Iubitul mamei fetei găsită fără viață, într-un apartament din București, și-ar fi recunoscut fapta. Femeia susține că știa că acesta este vinovat- kanald.ro

Citeste si: „Iubirea mea” Pepe și Raluca Pastramă, din nou împreună pentru fetița lor!- wowbiz.ro

Discuţia este importantă în contextul unui fenomen îngrijorător în România: un mare număr de foşti angajaţi ai MAI, mai ales unii care au avut funcţii de conducere, au fost reangajaţi la stat imediat după ce au ieşit la pensie. La nivel local, aceştia sunt angajaţi la primării, la Instituţia prefectului, în instituţiile deconcentrate sau la consiliul judeţean.

Florin Roman a oferit mai multe exemple de la Alba, unul fiind cel al fostului şef al IPJ, Laurenţiu Crişan, angajat, imediat după pensionare, la Instituţia Prefectului pe post de consilier.

Este de fapt o situaţie înregistrată la nivel naţional. Oameni care ies la pensie din posturi importante, cu relaţii importante datorate funcţiilor pe care le-au deţinut, sunt reprimiţi în sistemul de stat pe salarii foarte mari care se adaugă unor pensii, de asemenea, foarte mari.

Florin Roman spune că potrivit studiului de impact pe care l-a făcut înainte de a redacta proiectul de lege, aproximativ 100.000 de oameni sunt atât pensionari, cât şi angajaţi.

Citește mai multe AICI


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si