Anunt despre pensiile romanilor. Vestea vine chiar de la ministrul Finantelor

Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, a facut cateva precizari importante in ceea ce privesc pensiile romanilor.

M. P., luni 16 aprilie 2018 , 17:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ministrul Finantelor spune ca este normal ca statul sa ofere contribuabililor posibilitatea de a alege intre Pilonul I de pensii, al statului, si Pilonul II, administrat privat. El mai spune ca temerea celor care administreaza privat pensiile este de neinteles.

Premierul Viorica Dancila a declarat joi, la inceputul sedintei de Guvern, ca nicio persoana nu va avea pensia de la stat diminuata daca va contribui la Pilonul II de pensii, o echipa de specialisti din Guvern urmand sa discute cu administratorii de pensii private si cu asociatiile de beneficiari, pentru a se realiza un nou cadru legal, potrivit News.ro.

Dancila a precizat ca isi propune ca pana la sfarsitul trimestrului al doilea, acesta sa primeasca avizul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) pentru a putea fi adoptat in sedinta de Guvern.

Teodorovici considera este ca normal ca statul sa ofere alternative contribuabililor si trebuie sa existe transparenta si pe Pilonul I de pensii, cum este la Pilonul II.

”Normal si de bun simt este ca statul sa ofere alternative. Cum am facut in cadrul companiilor cu plafon sub un milion de euro, sa opteze pentru una din cele doua variante, impozit pe profit sau pe cifra de afaceri, asa si aici. Avem doi piloni: Pilonul I, al statului, si cel privat. Lasa-l pe om sa opteze. Daca eu, ca stat, ii ofer o optiune, in sensul ca Pilonul I va deveni mai atractiv si omul decide (...) de ce sa nu o faca? Nu inteleg care e temerea celor care sunt in zona Pilonului II. Ei vor putea sa opteze intre I sau II. (...) Am spus foarte clar ca trebuie sa existe transparenta si pe pilonul I de pensii, exact cum este la privat. Adica omul sa stie cu cat a contribuit, cat i s-a acumulat si pe ce se bazeaza”, a spus Teodorovici la un post tv.

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si