Anunț foarte important pentru toți turiștii români care merg în Grecia

Informații foarte importante pentru turiștii români care vor să meargă în Grecia. Ministerul Sănătății le pune la dispoziția lista centrelor unde pot merge să se testeze pentru COVID-19. Cei care vor să intre în Grecia, în perioada următoare, au nevoie de un test negativ pentru COVID-19.

Author: R.B. duminică 12 iulie 2020 , 12:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”În sprijinul cetăţenilor care doresc să călătorească în Grecia şi care, începând cu 15 iulie, trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, Ministerul Sănătăţii a făcut publică

pe pagina de web, www.ms.ro, lista centrelor de testare, adresele şi numerele de telefon ale acestora”, transmite Ministerul Sănătății.

Lista celor 113 centre poate fi consultată  aici.

Testul COVID-19 este obligatoriu

Începând de miercuri, 16 iulie, ora 6:00, turiştii care intră în Grecia pe la Promachonas sunt obligaţi să prezinte la sosire resultatul negativ al unui test molecular (PCR) pentru COVID-19, făcut cu 72 de ore înaintea intrări în Grecia.

Citeste si: Grecia suspendă până marți formularele de călătorie pentru cei care merg în vacanță cu mașina

Citeste si: Alexandru Rafila, critici dure la adresa medicilor care iau șpagă de la pacienți: „Nu există vreo justificare”- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Turiştii vor trebui să aibă un test de laborator RT-PCR, pe baza  unor probe orofaringiene sau nazofaringiene. Certificatul va trebui să fie scris în limba engleză şi să conţină numele şi datele de identitate ale turistului.

Laboratoarele care fac testul trebuie să fie: laboratoare naţionale de referinţă, laboratoare naţionale de sănătate publică sau laboratoare private acreditate de autorităţile naţionale cu atribuţii de acreditare, nu în mod specific pentru COVID-19.

Citeste si: Orban, detalii de ultim moment despre sejururile planificate în Grecia

Certificatele care nu conţin aceste date nu vor fi acceptate. Autorităţile de la Atena subliniază că falsificarea acestor certificate este pedepsită conform legii elene.

Este nevoie și de un formular special

De asemenea, cei care vin în Grecia în scopuri turistice vor trebui să completeze formularul PLF (Passenger Locator Form) şi pot fi testaţi aleatoriu la intrarea în Grecia.

Pentru ca toate aceste modificări să fie implementate, sistemul PLF nu va fi disponibil până marţi la ora 00:01. Cei care deja au completat formularele vor putea trece prin punctul de frontieră Promachonas, dar cei care nu îl au, vor trebui să-şi amîne călătoria pentru miercuri, 15 iulie, conform  https://travel.gov.gr/#/

Citeste si: Primele reguli pentru români după al doilea val. Ce trebuie să știți


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si