Anunț important făcut de Metrorex. Ce se va întâmpla cu Magistrala 2

Proiectul de înlocuire a căii de rulare pe Magistrala 2 va duce la scăderea timpului de succedare între două trenuri

E.T., marți 08 octombrie 2019 , 17:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Proiectul de înlocuire a căii de rulare pe Magistrala 2 va duce la scăderea timpului de succedare între două trenuri chiar la mai puţin de două minute, a declarat marţi directorul general al Metrorex, Marin Aldea.

"Înlocuirea căii de rulare pe Magistrala 2 este un proiect care cuprinde mai multe componente. Este vorba despre îmbunătăţirea sistemului de transport pe Magistrala 2 Berceni - Pipera cu cele trei componente: trenuri noi care funcţionează deja pe magistrala a doua, accesul de la Tineretului pus în funcţiune în primăvara acestui an şi înlocuirea căii de rulare. Durata de succesiune între trenuri se va reduce de la trei minute la aproape două minute sau chiar mai puţin de doua minute", a spus Marin Aldea, după deschiderea evenimentului Zilele Feroviare.

Citeste si: Probleme la metroul din București! Un tren a rămas blocat în stația Basarab

Citeste si: Amenzile pentru alerte false transmise agenţiilor de intervenţie cresc considerabil începând de astăzi

Citeste si: Încă o staţie de metrou pe Magistrala 2. Când va putea fi folosită de bucureșteni

Potrivit lui Aldea, proiectul este în procedura de achiziţie şi curând va fi încărcată în SICAP.

"Suntem în procedura de achiziţie pentru că am avut discuţii cu ANAP-ul cu privire la criteriile de selecţie. Împreună cu ANAP-ul am stabilit ultimele detalii şi cât de curând va fi încărcată în sistemul electronic de achiziţii publice. Termenul este de patru ani de la începerea lucrărilor de realizare", a precizat şeful Metrorex.

Magistrala 2 a metroului din Bucureşti a fost dată în folosinţă în două etape, în 1986 şi 1987 şi a fost concepută pentru a asigura legătura pe axa nord-sud a oraşului. Lungimea ei este de 18,68 kilometri şi are 14 staţii. M2 este cea mai circulată linie de metrou din Bucureşti.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si