Anunț important OMS: Să se poarte măști de protecție anti-COVID și să se pratice distanţarea socială la reuniuni în familie de Crăciun şi la sărbătorile de la sfârşitul anului, în Europa.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă să se poarte masca de protecţie la reuniunile în familie de Crăciun şi la sărbătorile de la sfârşitul anului - în Europa -, a anunţat ea miercuri, avertizând cu privire la un ”risc mare” de intensificare a pandemiei la începutul lui 2021, în contextul în care mai multe ţări din Europa se confruntă cu o intensificare a contaminărilor cu câteva zile înainte de de sfârşitul anului, relatează AFP.

Author: Andreea Bolocan miercuri 16 decembrie 2020 , 15:29

anunt important OMS distantarea sociala de craciun si revelion purtarea mastii de protectie anti-COVID
Anunț important OMS: Să se poarte măști de protecție anti-COVID și să se pratice distanţarea socială la reuniuni în familie de Crăciun şi la sărbătorile de la sfârşitul anului, în Europa.[Sursa foto: eva.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Având în vedere evoluţia pandemiei covid-19 în Europa, ”există un risc mare al unei noi intensificări în primele săptămâni şi luni ale lui 2021”, avertizează într-un comunicat filiala europeană a OMS.

OMS Europa îndeamnă la ”purtarea măştii de protecţie şi la distanţare socială” în timpul sărbătorilor de la sfârşitul anului

”Poate părea incomod să se poarte o mască şi să se practice distanţarea fizică în prezenţa unor prieteni şi membri ai familiei, însă acest lucru contribuie în mare parte la garantarea faptului că toată lumea rămâne în siguranţă şi sănătoasă”, dă asigurări organizaţia.

Citeste si: VIDEO- De Crăciun, cei cu aparate dentare le pot decora de sărbători

Citeste si: China va achiziţiona vaccinul Pfizer-BionTech anti-COVID-19

Reuniunile să aibă loc afară, în aer liber, dacă este posibil acest lucru

OMS mai recomandă și ca reuniunile să aibă loc afară, dacă există pisibilitatea. Totodată, în cazul în care au loc în interior, este importantă o limitare a numărului invitaţilor şi de o ventilare bună, în vederea limitării riscurilor, sfătuieşte organizaţia.

Regiunea Europa a OMS- din care fac parte 53 de ţări, inclusiv Rusia, a înregistrat peste 22 de milioane de cazuri şi aproape 500.000 de morţi din cauza covid-19 de la începutul pandemiei, potrivit organizaţiei.

În ultimele şapte zile, aproape 1,7 milioane de cazuri noi au fost înregistrate şi peste 34.500 de morţi, iar odată cu apropierea Crăciunului, noi ”baterii” de restricţii intră în vigoare, miercuri, în mai multe ţări europene, în vederea opririi unui nivel de contaminare cu covid-19 considerat îngrijorător- Germania închide magazinele considerate neesențiale, iar Regatul Unit închide puburile şi restaurantele.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si