Anunt important pentru romanii care au programat concediul in Grecia, in perioada urmatoare! Nu e de gluma!
Actual

Anunt important pentru romanii care au programat concediul in Grecia, in perioada urmatoare! Nu e de gluma!

M. P.
20 aug 2018

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunta cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Grecia ca se mentine ridicat riscul de producere a incendiilor, in insulele deja afectate de foc.

Avertizarea vizeaza insulele Evia si Skyros, peninsula Attica, regiunea Viotia, insulele Lesvos, Chios, Insulele Ionice (Kythira) si regiunea Peloponez.

Potrivit MAE, Secretariatul General de Protectie Civila din Grecia avertizeaza ca se mentine riscul ridicat de incendiu (nivel 4, pe o scara de la 1 la 5), incepand cu data de 20 august 2018, pentru regiunile deja afectate din Grecia Centrala (insulele Evia si Skyros); peninsula Attica; regiunea Viotia; nordul Marii Egee (insulele Lesvos, Chios); Insulele Ionice (Kythira); Peloponez (Corint, Argolida, Lakonia).

Citeste si: Romania, zguduita de doua cutremure petrecute in aceasta dupa-amiaza! Este al saselea seism in ultimele 24 de ore!

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Atena: +302106728879, +302106728875 si cel al Consulatului General la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCR) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie cu caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de permanenta al Ambasadei Romaniei in Republica Elena: +306978996222 si cel al Consulatului General al Romaniei la Salonic: +306906479076.

Citeste si: Accident in Galati! Chitaristul unei trupe rock, lovit de o masina in timpce traversa pe trecerea de pietoni

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta” care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook