ANUNȚ IMPORTANT pentru sportivi: Tratamentul împotriva COVID-19 cu Ivermectină este interzis

Agenţia Naţională Anti-Doping le-a atras atenţia sportivilor, joi, printr-un comunicat postat în social media şi pe site-ul oficial, că tratamentul cu Ivermectină este interzis.

Author: Andreea Bolocan joi 04 februarie 2021 , 11:13

ivermectina tratament covid ANAD interzis sportivilor stiri sportive coronavirus
Tratamentul cu Ivermectină est einterzis tuturor sportivilor[Sursa foto: stirileprotv.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

De câteva săptămâni, medicii din toată lumea s-au împărțit în două tabere: cei care cred în puterea Ivermectinei pentru tratarea COVID-19, un medicament de uz veterinat folosit de zeci de ani, și cei care cred că ar face mai

mult rău decât bine pentru un organism și așa slabit de cea mai nouă boală din lume. Astfel, Agenţia Naţională Anti-Doping a făcut un anunț prin care a înștiințat toți sportivii că le este interzis să urmeze un tratament cu acest medicament.

Anunțul făcut de ANAD cu privire la Ivermectină

“Dragi sportivi,

În contextul pandemiei de coronavirus, trebuie să cunoaşteţi faptul că este interzis un eventual tratament cu medicamentul comercializat sub denumirea de Ivermectină FP 20 – comprimate pentru tratamentul endoparazitozelor produse de nematode şi în ectoparazitozele produse de acarieni la câini.

Un comprimat conţine 3 mg de Ivermectină, substanţă care se încadrează în Lista Interzisă 2021 la categoria S0- SUBSTANŢE NEAPROBATE (orice substanţă farmacologică, ce nu este

cuprinsă în una dintre următoarele secţiuni ale Listei şi nu este aprobată de nicio autoritate guvernamentală de reglementare în domeniul sănătăţii pentru uzul terapeutic uman – de exemplu, medicamente aflate în curs de dezvoltare preclinică sau clinică sau retrase, medicamente „designer”, substanţe aprobate doar pentru uz veterinar – este interzisă permanent).

Pentru mai multe detalii, specialiştii Agenţiei noastre vă stau la dispoziţie. Nu ezitaţi să cereţi sfaturi, să vă informaţi!”, a precizat ANAD.

Citeste si: Preşedintele clubului Real Madrid, testat pozitiv cu COVID-19

Nu există studii cu privire la Ivermectină şi COVID-19

Luni, Ministerul Sănătăţii a precizat că în prezent nu există niciun studiu randomizat cu privire la ivermectină şi COVID-19 publicat într-o revistă de specialitate care să fi urmărit ca obiectiv principal un criteriu clinic (simptome, spitalizare, intubare, moarte) şi să fi observat vreun beneficiu în privinţa acestuia.

Studii preclinice (pe animale) şi clinice observaţionale oferă indicii că ivermectina ar putea fi utilă în tratamentul pacienţilor cu COVID-19, însă aceste date trebuie confirmate prin alte studii, a menţionat ministerul, subliniind că administrarea medicamentelor fără o recomandare a unui medic poate fi dăunătoare sănătăţii.

Citeste si: Doliu în sport. Un renumit sportiv a pierdut lupta cu viața

Miercuri, 27 ianuarie, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Andreea Moldovan, a declarat ca Ivermectina nu este in prezent un medicament care sa dovedeasca eficienta in tratamentul infectiei COVID. Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a afirmat ca a cerut o opinie de la Agentia Nationala a Medicamentului in legatura cu folosirea Ivermectinei.

Medicamentul antiviral Ivermectina, considerat de unele studii ca fiind eficient in tratarea infectiei cu noul coronavirus, a fost adesea invocat in spatiul public ca fiind un medicament minune, inclusiv de catre Gigi Becali, patronul FCSB. Studiile efectuate pana acum nu au, insa, rezultate certe, iar medicamentul nu este inclus in protocoalele de referinta internationale.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si