Declarațiile au fost făcute aseară de către ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Acesta a precizat că se discută în comunitatea internațională despre operațiuni de deminare atât a Mării Negre, cât și a terenurilor agricole din Ucraina. 

”Marea este blocată”

În aceste momente, marea este blocată, există și informații legate de existența unor câmpuri de mine desprinse din zona litoralului. Sigur că există și o îngrijorare internațională legată de această chestiune, se discută deja, la ultima întâlnire a Comitetului de afaceri externe unde au participat și miniștrii Apărării săptămâna trecută, s-a discutat deja de operațiuni nu

numai de deminare a Mării Negre unde, într-un fel sau altul România, Turcia și Bulgaria eram șefi de filă ”, a declarat Vasile Dîncu, potrivit Digi24.

Citeste si: Război în Ucraina, ziua 91: Campania militară a Rusiei a intrat în cea mai activă fază

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Cosmin, descalificat din „Casa iubirii”. Ștefania nu l-a lăsat să o mai atingă- wowbiz.ro

Am fost sprijiniți în acea prima etapă și de o navă din Italia. Am vorbit cu ministrul italian al Apărării care se afla în România în acel moment. Acum se pune problema și a deminării terenurilor din zona Ucrainei, din zonă agricolă, ca să se poată lucra și acolo și deja se discută despre misiuni internaționale pentru deminare ”, a mai spus ministrul. 

”Pericolul pentru nave este să întâlnească o astfel de mină și să explodeze”

Pericolul real din Marea Neagră este ca o navă să întâlnească o astfel de mină și să explodeze. 

Citeste si: Doi campioni ucraineni la box au murit în timpul războiului dintre Rusia și Ucraina

Pericolul pentru navele românești ca și pentru toate navele civile care circulă în Marea Neagră este să se întâlnească cu o astfel de mină și să explodeze dacă este lovită.

Minele acestea pot provoca pagube navelor civile pentru că sunt mari, sunt puternice, sunt așa numitele arme ale săracului care, în cazul în care nava se  lovește de o astfel de mină, o avariază foarte grav, poate o și scufundă. Deci ăsta este pericolul pentru o navă civilă care trebuie să își ia toate măsurile să evite contactul cu astfel de mine ”, a  explicat Marian Zidaru, analist militar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si