Dezbaterea proiectului bugetului de stat şi proiectului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023 a început, luni, în Parlament.

Citește și: Cât trebuie să scoată românii din buzunar pentru a împodobi un brad de Crăciun în anul scumpirilor

Deputatul USR Cristian Seidler a declarat că pensionarilor nu le-au fost alocaţi pentru anul 2023 banii care le-au fost promişi.

Citește și: Scăderi de prețuri. ROBOR a ajuns la cel mai mic nivel din ultimele luni, iar combustibilul s-a ieftinit

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție- wowbiz.ro

În plus, „suma ajutoarelor pentru pensionari, dincolo de pensii, este mai mică decât suma pensiilor speciale”.

Banii pentru pensionari, mai mici decât bugetul pensiile speciale

„Mitul PSD care e interesat de pensionari a căzut. Suma ajutoarelor pentru pensionari (vouchere pe card, ajutor pentru energie şi sumele de 600, 800 şi 1000 de lei ce vor fi date în 2 tranşe) în anul 2023 va fi mai mică (12,3 mld lei) decât suma alocată pentru pensii speciale (13,2 mld lei).

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi, prin el, întreg Guvernul sărăciei, va rata eliminarea pensiilor speciale, prevăzută în PNRR până la finalul anului, pentru care au fost alocate 13,2 mld de lei, reprezentând 0,85% din PIB. În total, pentru pensii (contributive şi speciale) se vor aloca 7,8% PIB”, a scris Cristian Seidler, luni pe Facebook.

Politicianul USR a mai spus că, "după ce s-a dat de ceasul morţii" că nu poate creşte pensiile din cauza acelui 9,4% din PNRR, Guvernul sărăciei alocă 6,95% din PIB pentru pensii contributive, un procent mai mic decât cel din 2022, de 7,32% din

PIB”.

"Nu se acoperă rata inflației"

„După ce a promis valoarea punctului de pensie de 1.875 de lei, deşi e de peste 1 an la guvernare, acum PSD acordă doar 1.785 de lei, ceea ce nu acoperă nici măcar rata inflaţiei”, a conchis deputatul USR.

Senatorii şi deputaţii au avut termen până duminică, la ora 18,00, să depună amendamente la cele două proiecte, iar luni, de la ora 11,00, intră în dezbaterea comisiilor permanente pentru avize.

Conducerea Parlamentului va stabili luni dimineaţă şi timpii alocaţi dezbaterilor generale care le revin grupurilor parlamentare în Comisiile reunite de buget-finanţe, a căror şedinţă a început la ora 11,00.

Citeste si: Tavi Colen, despre mariajul cu fosta soție. Care este motivul care a dus la despărțire? „Chiar sunt supărat că nu am reușit să ducem mai mult. Am rămas prieteni foarte buni”- kfetele.ro

Citeste si: Soția lui Sorin Anghel povestește clipele de groază prin care a trecut în noaptea în care soțul ei a fost ucis de frații Fabian: ”Toţi trei aveau cuţite. Au vrut să-l omoare şi acum sunt liberi”- radioimpuls.ro

Luni de la ora 15,00 şi marţi, până la finalizare, au loc dezbaterile cu ordonatorii principali de credite în Comisiile de buget-finanţe.

Miercuri, de la ora 15,00, proiectul bugetului de stat va intra în dezbaterea plenului Parlamentului, zi în care dezbaterile vor continua până la finalizare, iar votul final va fi joi.

Guvernul a aprobat joia trecută proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2023.

Potrivit ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, bugetul pe anul viitor este construit pe o prognoză de PIB nominal de 1.552,1 miliarde de lei, cu o creştere reală de 2,8%, dar şi pe o descreştere a deficitelor, respectiv deficitul de cont curent scade la 8,5% de la 8,8% şi deficitul public- la 4,4% din PIB de la 5,7%. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si