Anunt pentru toti soferii din Romania! Schimbarea are legatura cu AMENZILE

Soferii ar putea sa plateasca amenzile in termen de 15 zile, in loc de 48 de ore. Aceasta este initiativa legislativa depusa de deputatul Ionela Dobrica.

M. P., miercuri 25 aprilie 2018 , 09:50

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In momentul actual, legea spune ca cel care a savarsit o abatere contraventionala si este sanctionat cu amenda, poate achita jumatate din amenda in termen de 48 de ore.

Noua proprunere legislativa vizeaza prelungirea termenului la 15 zile.

“Exista foarte multe beneficii ale unei astfel de modificari legislative. Cele mai importante dintre acestea vizeaza cresterea incasarilor la buget si degrevarea instantelor de judecata de cauzele care au ca obiect contestatia impotriva sanctiunilor contraventionale”, a declarat initiatoarea acestui proiect.

Deputatul spune ca prin acest fel vor creste incasarile la bugetele locale.

“Cred ca acest termen rezonabil de 15 zile va produce inca doua efecte benefice pentru ca, pe de o parte, marirea termenului de plata a contraventiilor de la 48 de ore la 15 zile va stimula persoanele care primesc amenzi sa le achite, iar pe de alta parte, vor fi evitate numeroase confuzii care se fac in acest moment in calcularea si aplicarea amenzilor. Este o masura prin care venim atat in sprijinul autoritatilor publice, cat si in sprijinul oamenilor de buna credinta care doresc sa plateasca amenda redusa, insa se pot confrunta cu dificultati materiale”, a declarat Ionela Dobrica.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si