Anunt URIAS pentru romanii care muncesc in strainatate! Ce se va intampla cu banii trimisi de ei familiilor din tara

Dupa ce au aparut zvonuri potrivit carora sumele trimise in tara care depasesc 2000 de euro ar putea fi confiscate, Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni transmite un mesaj important.

M. P., miercuri 06 iunie 2018 , 10:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In comunicatul transmis, MRP da asigurari ca romanii care muncesc in strainatate nu vor avea de suferit.

„Vreau sa asigur toti romanii si toate familiile atat din tara, cat si din strainatate ca aceasta masura nu urmareste impovararea lor. Mai mult, este o realitate ca romanii au plecat dincolo de granite in cautarea de noi oportunitati economice si noi ne dorim sa-i sustinem in eforturile lor. De aceea, vreau ca romanii nostri sa stie ca banii trimisi de ei in tara sunt in deplina siguranta. Nimic nu s-a schimbat in ceea ce priveste procedurile necesare pentru a trimite bani acasa, nici in cele pentru ridicarea banilor.

Nu li se confisca banii, nu se impun proceduri in plus sau mai multa birocratie. Singura modificare consta in reglementarea relatiei dintre operatorul de transferuri si Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor. Oficiul va primi un raport, bazat pe expertiza si analiza proprie a operatorului prin care se face transferul, despre potentialul pericol al unor tranzactii”, a subliniat ministrul pentru romanii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si