Anuntul care schimba lumea asa cum o stim. NU suntem singuri. S-a descoperit a doua "Terra"

Oamenii de stiinta s-ar pregati pentru a dezvalui o noua planeta in vecinatatea galaxiei noastre, aceasta fiind considerata a fi asemanatoare Pamantului si orbitand steaua sa la o distanta care ar putea favoriza viata, scrie Daily Mail.

miercuri 24 august 2016 , 08:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Anuntul care schimba lumea asa cum o stim. NU suntem singuri. S-a descoperit a doua "Terra"
Oamenii de stiinta se pregatesc pentru a dezvalui o noua planeta în vecinatatea galaxiei noastre, aceasta fiind considerata a fi asemanatoare Pamantului si orbitand steaua sa la o distanta care ar putea favoriza viata, scrie saptamanalul german “Der Spiegel”.
Exoplaneta orbiteaza o stea celebra, numita Proxima Centauri, ce face parte din sistemul de stele Alpha Centauri, si care este cea mai apropiata stea fata de noi, aflandu-se la doar 4,2 ani-lumina distanta, adica la aproximativ 271.000
de ori distanta dintre Pamant si Soare.
“Planeta înca fara nume se crede ca este foarte asemanatoare Pamantului si orbiteaza Proxima Centauri la o distanta care ar putea permite sa aiba apa în stare lichida la suprafata sa, o conditie importanta pentru aparitia vietii”, scrie revista germana. Ea a mai adaugat faptul ca niciodata pana acum oamenii de stiinta nu au descoperit un al doilea Pamant, care sa fie atat de aproape de noi.

Exoplaneta orbiteaza o stea celebra, numita Proxima Centauri, ce face parte din sistemul de stele Alpha Centauri, si care este cea mai apropiata stea fata de noi, aflandu-se la doar 4,2 ani-lumina distanta, adica la aproximativ 271.000 de ori distanta dintre Pamant si Soare.

“Planeta înca fara nume se crede ca este foarte asemanatoare Pamantului si orbiteaza Proxima Centauri la o distanta care ar putea permite sa aiba apa în stare lichida la suprafata sa, o conditie importanta pentru aparitia vietii”.

Citeste si: Guvernul limitează plăţile în numerar la 5.000 de lei pe zi. Care sunt categoriile de persoane vizate- kanald.ro

Citeste si: Marcela Fota a venit însoțită de el la un eveniment, iar toate privirile au fost ațintite asupra lor- wowbiz.ro

Potrivit publicatiei, niciodata pana acum oamenii de stiinta nu au descoperit un al doilea Pamant, care sa fie atat de aproape de noi.

 


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si