Anunțul de ultim moment al MAI. Mii de șoferi sunt vizați

Permisele de conducere a sute de mii de şoferi români nu vor mai fi valabile în următoarele luni, potrivit unui raport efectuat de Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Author: Alexandra Costea sâmbătă 01 octombrie 2022 , 11:50

Anunțul de ultim moment al MAI. Mii de șoferi sunt vizați

Anunțul de ultim moment al MAI. Mii de șoferi sunt vizați

[Sursa foto: istock.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În următoarele luni, mai exact vorbim despre perioada decembrie 2022- februarie 2023, termenul de valabilitate a unui număr de peste 450.000 de permise de conducere va expira.

Acest lucru se va întâmpla întrucât aceste documente au fost emise în perioada decembrie 2012 – februarie 2013, conform Ministerului Afacerilor Interne.

Iată tot ce trebuie să știi dacă îți expiră permisul în lunile următoare

"MAI atrage atenția celor care au permisul de conducere emis în perioada decembrie 2012- februarie 2013 că documentul va expira, potrivit unei analize efectuate la nivelul Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

MAI face apel la posesorii de permise de conducere care se află în această situație să solicite preschimbarea acestui document înainte de expirarea valabilității administrative, dat fiind numărul foarte mare de persoane cărora le va expira perioada în care permisul este valabil, peste 450.000

de șoferi din țară.

Pentru preschimbarea permisului, trebuie parcurși câțiva pași: programarea online pe site-ul  www.drpciv.ro, achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online- plăți, mandat poștal, etc.), pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei), prezentarea la sediu conform programării.

Citeste si: Cine este Angelin, băiatul de 13 ani care a plecat din Galați după o ceartă cu tatăl. A fost găsit în urma mesajului Ro-Alert

Prin Ordinul nr. 123 din 5 august 2013 privind condiţiile de eliberare a permisului de conducere cu o nouă valabilitate administrativă sau a duplicatului acestuia în cazul pierderii, furtului sau al deteriorării permisului de conducere ori în cazul schimbării numelui titularului au fost aduse modificări în ceea ce privește modalitatea de obținere a unui permis de conducere cu o nouă valabilitate administrativă, intervenind obligativitatea depunerii fișei medicale.

Cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului.

Permisul de conducere se livrează, prin serviciul de curierat la Poștei Române, la adresa din România indicată de titular sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile). Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile. După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica, personal, de la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă. Stadiul emiterii documentelor poate fi urmărit, în timp real, pe site-ul www.drpciv.ro, secțiunea servicii online – emitere permis/emitere certificat", se precizează într-un comunicat al MAI.

Citeste si: Avertizare meteo ANM de ploi torențiale și vânt puternic. Ce zone se vor confrunta cu vremea severă?


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si