Anuntul ministrului Finantelor pentru cei cu venituri independente! Ce declaratie trebuie sa depuna

Contribuabilii care au venituri din activitati independente vor depune o singura data formularul specific si vor face o singura plata la final de an, a anuntat ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, informeaza Agerpres.

A.S., vineri 09 februarie 2018 , 13:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Vom avea actul normativ care va spune foarte clar ce trebuie sa faca fiecare contribuabil: o declaratie si o plata unica in timpul unui an. in primul rand, nu se va merge pe realizat, ci se va merge pe o suma estimata de cel care este vizat. Cei care au depus (n.r.- Formularul 600) nu trebuie sa o mai faca.

Sunt vreo 38.000 de depuneri la ghiseu sau electronic de Formulare 600 pe vechea legislatie, daca nu ma insel. Acesti oameni nu trebuie sa mai depuna aceste formulare. Doar daca ei considera ca sumele din aceste formulare sunt la fel cu estimarile pe care vor sa le faca pentru acest an... Daca vor sa faca o estimare sub aceste sume, atunci pot sa o faca.

Deci, are un formular in care depune estimarea si are o plata pe final de an. Sa uitam cu totii de logica de pana acum. Este vorba despre un singur formular de depunere a acelei estimari si o singura plata, moment la care, daca sunt variatii fata de cea estimata initial, se face in mod automat si reglarea, si plata atunci. Va fi, asadar, un singur formular si o singura plata la final de an si nu mai depun cei care au depus. Se merge pe estimare. Vor fi foarte multe lucruri normale, de bun simt in noua abordare", a declarat Orlando Teodorovici.

Ministrul Finantelor a precizat, totodata, ca pana la finalul lunii februarie "acest mecanism va fi prezentat doamnei prim ministru, prezentat public si discutat, pentru ca lumea sa fie multumita".

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si