Anunțul ministrului Sănătății după tragedia de la Săpoca

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, anunţă că va invita săptămâna viitoare la discuţii comisia de specialitate a ministerului şi reprezentanţii ONG-urilor, pentru identificarea măsurilor urgente ce trebuie luate în domeniul spitalelor de psihiatrie.

R.B., marți 20 august 2019 , 20:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, aflată în vizită la Brăila, a verificat în această seară condiţiile din secţia exterioară de Psihiatrie cronici a Spitalului de Psihiatrie Brăila. Secţia are 140 de paturi şi 139 de pacienţi internaţi.

Citeste si: VIDEO | Mărturiile cutremurătoare ale criminalului de la Săpoca, analizate de un psiholog

„Secţia arată normal pentru una de profil. Au personal angajat în limita superioară a normativului. Aici lucrează 2 medici şi 24 de asistente. Zilele acestea au mai fost scoase la concurs 6 posturi de asistente. De asemenea, vor mai fi scoase la concurs 4 posturi de infirmiere. Am discutat cu personalul medical despre posibilitatea alocării de fonduri pentru investiţii în infrastructură, dar şi despre modificările legislative viitoare în vederea îmbunătăţirii actului medical pentru pacienţii psihici”, a declarat Sorina Pintea, după vizită, citată într-un comunicat remis News.ro.

Potrivit sursei citate, ministrul Sănătăţii va invita săptămâna viitoare la discuţii comisia de specialitate a Ministerului Sănătăţii şi reprezentanţii ONG - urilor pentru identificarea măsurilor urgente pe termen scurt ce trebuie luate în acest domeniu.

Citeste si: Criminalul de la Săpoca, internat în același spital în care a comis crimele

Vizita ministrului Sănătăţii la Spitalul de Psihiatrie Brăila are loc după masacrul de la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, judeţul Buzău.

Cinci persoane au murit şi opt sunt rănite, după ce un bărbat de 38 de ani, cu sevraj etilic, a atacat cu stativul de la perfuzii pacienţii din două saloane ale Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si