Procurorii DIICOT spun că aparatele de jocuri de noroc de tip slot machine erau măsluite în mai multe locații din județele Caraș-Severin,Timiș, Arad și Hunedoara.

Citește și: VIDEO- Angajată a unui local cu păcănele, batjocorită în plină zi de un individ

Cei care jucau la aparatele de păcănele din toate aceste locații nu reușeau niciodată să câștige pentru că aparatele erau aranjate cu dispozitive speciale.

Jackpot-urile mari  reveneau de fiecare dată grupului infracțional care coordona aceste aparate de joc.

Au fost puse în aplicare 26 de mandate de percheziție domiciliară și 26 de mandate de aducere într-o cauză penală privind săvârșirea mai multe infracțiuni în domeniul jocurilor de noroc.

Este vorba de mai multe infracțiuni: de constituirea unui grup infracțional organizat, accesul ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, fraudă informatică şi evaziune fiscală. 

Ce au descoperit procurorii DIICOT

În baza probatoriului administrat s-a stabilit că, în perioada septembrie 2019 – decembrie 2023, un număr de 26 de făptuitori din judeţele Caraş-Severin şi Timiş, administratorii și angajați ai două societăți comerciale din județul Timiș, precum şi alte persoane au constituit un grup infracțional organizat având drept scop obținerea unor sume importante de bani prin fraudarea aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine din mai multe locații din județele Caraș-Severin,Timiș, Arad și Hunedoara.

jocuri de noroc de tip slot machine

Chei pentru fraudarea aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine

[Sursa foto: DIICOT]

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A renunțat la viața din SUA și și-a cumpărat o insulă în Finlanda cu banii de-o garsonieră confort redus în România- antena3.ro

Potrivit comunicatului DIICOT, membrii grupului infracțional au intervenit asupra contoarelor aparatelor de joc cu ajutorul unor dispozitive și programe informatice crescând în mod artificial câștigurile care trebuiau acordate potențialilor jucători.

De asemenea, au modificat parametrii de acordare a Jackpot-ului și a procentajului de câștig însușindu-și, în mod fraudulos, Jackpot-urile mari. 

aparate pacanele

Câștigurile de la aparate ajungeau doar în buzunarele măsluitorilor

[Sursa foto: DIICOT]

Sistemul piramidal de fraudare a aparatelor de păcănele

Organizarea în cadrul grupului era de tip piramidal, făptuitorii acționând pe trei paliere distincte.

Primul avea în componență patru lideri cu funcţii de conducere în cadrul celor două firme cu sediul în judeţul Timiş.

Cel de al doilea palier, de execuție, a fost constituit din angajați ai firmelor care la comanda liderilor grupului se deplasau în locaţiile unde se aflau aparatele de jocuri de noroc și interveneau asupra acestora prin folosirea unor chei speciale, dispozitive şi alte accesorii.

Pe ultimul palier acționau făptuitorii care aveau calitatea de administratori (în fapt sau în drept) ai unor locații în care erau instalate aparate de jocuri de noroc puse la dispoziţie de liderii grupului infracțional în baza unor contracte de participaţiune/închiriere.

Citeste si: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care actorii de la Bollywood au refuzat să joace în filmul "Phir Milenge". Salman Khan și-a asumat gratuit acest rol:" Întreaga industrie a spus nu"- radioimpuls.ro

Citeste si: Cum le-a ademenit "Șacalul" pe Delia și Denisa, tinerele ucise pe litoral. Imagini cu suspectul adus în cârje la instanță- antena3.ro

Potrivit înţelegerilor stabilite anterior, administratorii anunţau membrii grupului infracțional, care operau pe palierul de execuție, despre încasările masive la aparatele din sălile administrate pentru a veni să acţioneze cu dispozitive în vederea fraudării aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine.

Câștigurile obținute din activitatea infracțională au fost însușite și împărțite în interiorul grupului de crimă organizată.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul polițiștilor din cadrul IGPR – Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timişoara, Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Arad și Mehedinţi, Inspectoratului de Poliție al Județului Caraș-Severin, Inspectoratului de Poliție al Județului Timiş, Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin, Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timisoara și specialiştilor din cadrul DIICOT Serviciul Teritorial Timişoara.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de prezumția de nevinovăție, transmit procurorii anti-mafie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si