Specialiștii spun că această specie de animale sunt destul de des întâlnite în Delta Dunării sau în lacurile de la malul Mării Negre, dar ca un exemplar să ajungă până la Galați este ceva surprinzător.

În urma imaginilor văzute și analizate în care vidra înota în apropierea portului de ambarcațiuni ușoare, specialiștii au ajuns la concluzia că este vorba despre un mascul jucăuș.

Gabriela Grigoraș, muzeograf: „Vedem şi noi, anul acesta, nivelul precipitaţiilor şi hidrologia râurilor, a Dunării, arata un nivel crescut- probabil că în căutarea hranei, sau poate populaţia din Delta Dunării a crescut

mai mult.”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Cu toate acestea, numărul exemplarelor din ţara noastră a scăzut până la 3.000, în 2007, din cauza lipsei hranei- crustacee şi peşti mici- pe fondul poluării râurilor sau a Dunării.

Citeste si: VIDEO| Copil dus la mare de părinți în portbagajul mașinii

Mădălin Șerban, dir. Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Galaţi: “Pesticidele, în mod special, au influenţat foarte mult populaţia de vidre, care a fost destul de abundentă, mai ales în zona Deltei Dunării.

În ultimii ani exista totuşi un control mai riguros al acestor substanţe, chiar şi în agricultură.”

Conform cercetătorilor, acest animal îşi stabileşte un areal care poate varia între 4 şi 20 de kilometri, de-a lungul malurilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si