Apartamente de vânzare în Craiova – Ce obligații ai când cumperi un imobil

Apartamente de vânzare în Craiova sunt la mare căutare. Dar cei care caută apartamente de vânzare în Craiova, precum și alte imobile, trebuie să știe că nu au doar drepturi, ci și obligații.

Author: M.A. joi 25 iunie 2020 , 13:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Majoritatea celor care doresc să cumpere apartamente de vânzare în Craiova sau în alte regiuni ale țării sunt atrași de costurile mai mici. Costurile de întreținere a unei apartamente de vânzare în Craiova sunt mult scăzute față de cele aferente unor imobile cu mai multe camere. Totuși, în calitate de client, trebuie să ai în vedere anumite aspecte legate de obligațiile unui potențial cumpărător.

Vrei apartamente de vânzare în Craiova? Iată ce obligații ai

Citeste si: Un bărbat din Sângeorz-Băi a vrut să curme viața soției sale, după care, și-a pus capăt zilelor, într-o magazie. Femeia a ajuns, cu ultimele puteri, la o stație de pompieri- kanald.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”- wowbiz.ro

De la sine înțeles e faptul că, la cumpărarea unui imobil, ești obligat să achiți prețul solicitat, pentru a intra în posesia acestuia.

Pentru achiziționarea unei apartamente de vânzare în Craiova sau în altă parte, va trebui să mai suporți o serie de cheltuieli, în calitate de cumpărător. Și asta pentru că toate costurile de vânzare îi revin cumpărătorului. Taxele notariale de vânzare-cumpărare sunt variabile. Acestea se diferențiază în funcție de felul în care se face plata imobilului și de valoarea acestuia. Mai exact, taxele sunt diferite pentru o garsonieră achiziționată prin credit față de una cumpărată cu banii jos.

Cumpărătorul suportă toate taxele

Și taxa privind intabularea îl privesc tot pe cumpărător. Aceasta este percepută de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară – ANCPI și înseamnă 0.15% din prețul apartamentului. Dar tot cumpărătorul suportă și onorariul notarului care efectuează intabularea, după încheierea contractului de vânzare-cumpărare. Dacă există o agenție imobiliară care face intermedierea tranzacției imobiliare, comisionul către aceasta se va plăti de către ambele părți, adică atât de către cumpărător, cât și de vânzător. În principiu, comisionul este negociabil. Însă este foarte important să te asiguri că include și TVA în suma finală, ca să nu ai surprize.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si