Aplicația care oferă indicii despre starea de sănătate a pisicilor

O nouă veste bună a venit pentru iubitorii de feline. O companie din Canada a realizat o aplicație nouă. Aceasta are rolul de a spune dacă o pisică resimte sau nu durere. Tot ceea ce trebuie să facă stăpânii este să folosească o cameră foto.

Author: Alexandra Bercea luni 25 octombrie 2021 , 11:42

O aplicaţie care oferă indicii despre starea de sănătate a pisicilor
O aplicaţie care oferă indicii despre starea de sănătate a pisicilor[Sursa foto: southern living]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Iubitorii de pisici sigur s-au întrebat de foarte multe ori ce simte animalul lor de companie.

De multe ori se gândesc dacă ele sunt relaxate, triste sau fericite.

În ajutorul lor a venit o companie din domeniul tehnologiei pentru sănătatea animalelor  din Canada. Aceasta a dezvoltat o aplicaţie denumită Tably, care prin intermediul camerei foto a telefonului, poate spune dacă o pisică resimte sau nu durere.

Citeste si: Cum a reușit pisica Arthur să salveze un copil de un șarpe veninos, cu prețul vieții

Aplicația care detectează dacă o pisică este agitată

Aplicaţia are rolul de a analiza poziţia capului, a ochilor, încordarea boticului, precum şi mişcarea mustăţilor pentru a detecta stresul.

În anul 2019 revista Scientific Reports a ajuns la concluzia că ''scala grimasei la feline'' sau FGS este un instrument de încredere pentru evaluarea durerii acute la pisici.

''Îi ajută pe proprietarii de pisici să afle dacă animalul lor de companie are sau nu dureri'', a spus Miche Priest, de la Sylvester.ai

Citeste si: Un bărbat din Sângeorz-Băi a vrut să curme viața soției sale, după care, și-a pus capăt zilelor, într-o magazie. Femeia a ajuns, cu ultimele puteri, la o stație de pompieri- kanald.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”- wowbiz.ro

Citeste si: Pisica Shinjuku ”veghează” orașul Tokio

Aplicația vine în ajutor veterinarilor care sunt la început de drum

Liz Ruelle, veterinar la o clinică din Canada spune că aplicația este foarte utilă veterinarilor care abia au pășit în tainele meseriei ,,Pentru alţi colegi, proaspăt absolvenţi, care nu au dobândit încă atât de multă experienţă, poate fi foarte descurajant să nu-ţi poţi da seama dacă pacientul tău are dureri''.

Pentru a obţine informaţii despre starea animalului, o aplicaţie care se bazează pe stocarea imaginilor cu feţe de pisici poate fi utilă, dar proprietarii de feline ar trebui să ia în considerare şi restul corpului pisicii, inclusiv coada.

''Pisicile temătoare sau speriate îşi vor ţine coada foarte strânsă şi încordată. În plus, trebuie să ne gândim la comportamentul lor, dacă mănâncă, beau, îşi fac toaleta şi dorm aşa cum obişnuiau?'' a sus Liz.

Citeste si: Pisică salvată printr-o operație delicată


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si