5.886 este numarul romanilor mucati de caini, pisici sau alte animale, care au solicitat vaccinul antirabic anul trecut. In raport nu sunt incluse insa ultimele doua luni din an. Cifra este intr-o scadere dramatica fata de anii trecuti.

Dintre cei care au fost muscati de animale, 4.430 cazuri au fost de adulti si doar 1,456 au fost copii. Din punct de vedere demografic: 3.041 cazuri au fost din Bucuresti si 2.845

din provincie.
In 2012, situatia era dramatica
In 2012, situatia era dramatica

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Cifrele sunt intr-o scadere dramatica fata de anii trecuti. Recordul a fost stabilit in anul 2012, cand 16.192 persoane s-au prezentat la camera de garda a spitalului pentru vaccinul antirabic. In 2013, numarul acestira a scazut pana la 7.907 iar un an mai tarziu a ajuns la 5.886.

Dupa 2013, animalele au inceput sa fie adunate de pe strazi
Dupa 2013, animalele au inceput sa fie adunate de pe strazi

Evolutia se datoreaza in primul rand reglementarilor care au intrat in vigoare la sfarsitul anului 2013, dupa cazul mortii lui Ionut Anghel.

Ca urmare a tragediei, guvernul a stabilit ca animalele fara stapan sa fie stranse de pe strazi si duse in adaposturi. In cazul in care acestea nu sunt adoptate in 15 zile, ele pot fi eutanasiate. De asemenea, s-au astabilit pedepse extrem de severe fata de cei care adopta animale dupa care le abandoneaza pe strazi.
Cainii ajung in adaposturi si asteapta doar 15 zile sa fie adoptati
Cainii ajung in adaposturi si asteapta doar 15 zile sa fie adoptati


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si