Aproape jumătate din populația țării nu are un loc de muncă

Aproximativ jumătate din populația Statelor Unite nu are un loc de muncă, ceea ce arată depărtarea pieții americane de redresare a muncii, în contextul pandemiei de coronavirus.

I.C., marți 30 iunie 2020 , 09:27

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Rata de ocupare a forţei de muncă în Statele Unite, care reprezintă numărul de persoane angajate ca procentaj din populaţia adultă, a scăzut în luna mai la 52,8%, ceea ce înseamnă că 47,2% dimtre americani nu au serviciu, potrivit Bureau of Labor Statistics (Biroul de Statistică a Muncii).

În timp ce oprirea activităţilor din cauza noului coronavirus a devastat piaţa muncii, ponderea populaţiei ocupate a scăzut semnificativ de la un maxim recent de 61,2% atins în luna ianuarie, care este departe de un vârf de 64,7% atins în anul 2000.

Citeste si: Organizaţia Mondială a Sănătăţii, decizie de ultimă oră

Citeste si: Iranul a emis mandat de arestare pe numele lui Donald Trump și cere ajutorul Interpol

Citeste si: China: Parlamentul a adoptat legea privind securitatea naţională în Hong Kong

Acest raport arată o imagine mai largă a angajărilor, pentru că ia în considerare adulţii care nu fac parte din forţa de muncă şi pe cei care au fost descurajaţi de perspectivele de a găsi un post, în timp ce rata şomajului include doar persoanele care caută în mod activ să se angajeze.

Între timp, estimările arată că rata şomajului va scădea în iunie la 12,4%, în Statele Unite, de la 13,3% în luna mai, potrivit Dow Jones.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si