Aproximativ 50 de elevi din Alba Iulia care au fost în excursie cu autocarul la Veneţia revin mai repede acasă, din cauză că în zona respectivă sunt mai multe cazuri de coronavirus

Aproximativ 50 de elevi de la Liceul de Arte "Regina Maria" din Alba Iulia care au fost în excursie cu autocarul la Veneţia vor ajunge, duminică seară, înapoi acasă, mai repede cu câteva zile, întrucât în regiunea respectivă s-au semnalat mai multe cazuri de infectare cu coronavirus. Deputatul PNL Alba Florin Roman spune că ei vor fi plasaţi în carantină pentru 14 zile, dar precizează că starea elevilor este bună, ei neavând febră.

K.B., duminică 23 februarie 2020 , 16:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Deputatul PNL Alba Florin Roman precizează că un grup de elevi de la Liceul de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia se întoarce astăzi de la Veneţia, Italia, spunând că în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul 24.00, a fost alertat de către preşedintele Consiliului Judeţean Alba şi de părinţi, solicitându-i-se ajutorul pentru întoarcerea de urgenţă a copiilor acasă.

Citeste si: Cutremur de 5,7 grade la frontiera dintre Iran şi Turcia. Şapte persoane au murit, alte 25 au fost rănite

 

"Am luat legătura urgent cu miniştrii de externe şi educaţie, cu secretarul de stat de la ministerul sănătăţii, cu Inspectorul general Cornel Sandu şi s-a decis, peste voinţa firmei organizatoare a excursiei, astăzi dimineaţa la ora 6, întoarcerea copiilor in România, de urgenţă; ministrul Monica Anisie a facilitat aşteptarea copiilor din Alba la frontiera, pentru prima evaluare, iar în această seară vor ajunge acasă la Alba Iulia", a explicat Roman.

Citeste si: Un cântăreț de la noi, în pericol din cauza coronavirusului. Se află izolat cu familia la Cremona, localitatea din Italia lovită de virusul ucigaș: ”Stăm închiși în casă, e panică totală”

Citeste si: Pasagerii care ajung pe Aeroportul "Henri Coandă" din zonele din Italia afectate de coronavirus vor intra în ţară pe fluxul destinat zborurilor charter

El spune că "deocamdată nu este niciun motiv serios de panică, întrucât starea elevilor este bună şi nu au apărut simptome medicale febrile".

"Întrucât regiunea Veneto este introdusă de sâmbătă noaptea în “lista scurta”, copiii urmează să fie introduşi în carantină timp de 14 zile, urmând să fie evaluaţi la intrarea şi ieşirea din carantină. Îi asigur pe părinţi şi pe cetăţeni că deocamdată nu sunt motive de panică şi că autorităţile medicale sunt pregătite sa respecte toate procedurile. Doamne ajuta!", adaugă Florin Roman.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si