Arafat: „Dacă undeva unde clar trebuie să intre numai vaccinaţi nu se controlează, orice persoană de acolo cu simţul civic poate să pună mâna pe telefon şi să anunţe.”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a afirmat că, dacă o persoană intră într-un loc unde trebuie să se afle numai persoane vaccinate şi se vede că acest lucru nu se controlează, atunci să anunţe autorităţile.

Author: Georgiana Balaban miercuri 28 iulie 2021 , 17:58

arafat restricții persoane vaccinate
Raed Arafat - noi declarații.[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Raed Arafat a declarat,  miercuri, la finalul şedinţei de Guvern, că discotecile, cluburile sunt rezervate numai persoanelor vaccinate, iar dacă intră acolo şi alte persoane, atunci organizatorii vor fi amendaţi pentru acest lucru.

Citeste si: Raed Arafat: „Asta este o problemă cu care ne vom confrunta în continuare cât este pandemie pe plan mondial”

Ce a transmis Raed Arafat

Întrebat ce se întâmplă în aceste zone unde trebuie să intre numai vaccinaţi dacă nimeni nu verifică acest lucru, Arafat a răspuns: „Organizatorul trebuie să înţeleagă foarte clar, el sau cine organizează va fi amendat şi amenzile nu sunt mici în aceste condiţii. Dacă undeva unde clar trebuie să intre numai vaccinaţi nu se controlează, orice persoană de acolo cu simţul civic poate să pună mâna pe telefon şi să anunţe. Şi acest lucru chiar îl recomand. Dacă cineva intră într-o zonă unde se ştie că trebuie să intre numai vaccinaţi şi vede că nu se controlează deloc şi nu se întreabă de hârtie, de orice dovadă dacă eşti vaccinat, înseamnă că organizatorul încalcă regulile şi legea. Şi aici clar se pot sesiza organele de control, organele de control vin, verifică, dacă găsesc persoane nevaccinate acolo, care nu pot proba vaccinarea, prin sondaj, se poate persoana respectivă să fie amendată conform legii”.

Citeste si: Raed Arafat: Cum ne putem proteja de tulpina indiană de coronavirus

arafat restricții persoane vaccinate
Raed Arafat - despre pandemia Sars-Cov-2.[Sursa foto: Facebook]


El a făcut un apel la cei care deţin astfel de localuri să aplice regulile şi să verifice dacă cei care intră acolo sunt vaccinaţi.

Citeste si: Șeful OMS s-a vaccinat abia acum. Ce tip de vaccin i-a fost administrat

„Aş apela, înainte de control şi înainte de orice, la responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Când au fost închise discotecile şi cluburile şi s-a zis că nu putem lăsa pe nimeni înauntru, eram organizatorii şi operatorii lor foarte supăraţi că le-am închis. Acum când spunem se deschid, dar atenţie acolo e o zonă cu mare risc de răspândire, de transmitere, intraţi numai cu vaccinaţii. Dacă ei nu au înţeles că asta e un lucru pozitiv, că am ajuns la o fază în care le deschidem, în alte ţări încă se discută, le deschidem, le închidem, cum fac cu ei, nu suntem singurii care aplică aceste reguli. Dacă ajungem şi spunem, da, doar vaccinaţi şi ei încalcă regulile şi lasă pe oricine să intre, riscul este să vedem că măsurile sunt ineficiente şi să reia alte măsuri mai stricte. Rugămintea din partea noastră este ca ei să aplice regulile şi să verifice şi să se asigure că cei care intră sunt persoane care deţin dovada vaccinării”, a transmis Arafat.

Citeste si: Noi restricții de la 1 august! Masca de protecție rămâne obligatorie. Iată ce măsuri îi așteaptă pe români


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si