Raed Arafat atrage atenția că ne aflăm în continuare într-o situație de anomalie și că nu se poate renunța la straea de alertă fără să elimini și unele restricții anti-COVID necesare, cum ar fi carantina pe timpul nopții. Nu este încă momentul, dar peste două săptămâni maxim autoritățile vor anunța noi decizii, consideră șeful DSU.

Citeste si: Florin Cîţu: „De la 1 iunie vor exista relaxări pentru toţi românii..!”

Citeste si: Țara care permite intrarea liberă a turiștilor vaccinați. Nu mai este nevoie de test PCR negativ

Citeste si: Țara care va suspenda vaccinarea populației cu serul anti-COVID AstraZeneca

"În secunda ridicării stării de alertă înseamnă că suntem într-o stare de normalitate. În starea de normalitate nu mai poți aplica anumite măsuri  pe care le aplici sub starea de alertă, sau starea de urgență. Noi, sub starea de urgență am aplicat unele măsuri mai dure, a fost aproape un lockdown atunci, în perioada respectivă, dar care a durat puțin. După care în starea de alertă am aplicat măsuri care limitează anumite activități, anumite drepturi, care se iau totuși în timpul unei stări de anomalie, deci nu este o stare de normalitate", a declarat Raed Arafat marți seara la Digi24.

Citeste si: VIDEO -Liber la pelerinaje și spectacole de teatru cu anumite condiții

Raed Arafat: Populația va afla mai mult în două săptămâni

În România sunt încă necesare măsurile de combatere a pandemiei, arată secretarul de stat din MAI.

"Dacă starea de alertă dispare, dispar mai multe aspecte, inclusiv carantina de noapte. Toate aceste aspecte sunt în discuție.

O să vedem ce o să iasă în următoarele două săptămâni, maxim. Adică populația va afla mai mult pe baza discuțiilor de la comitetul interministerial care este la nivelul Guvernului, și bineînțeles de la discuțiile care vor fi și cu experții în domeniu", a precizat Arafat.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO -Fără mască mai devreme de luna august, consideră surse oficiale

Primele semne de relaxare în starea de alertă

Oficialii guvernamentali au anunțat că în acest sfârșit de săptămână vor fi organizate patru spectacole- pilot cu sute de participanți- în București și în Cluj. Spre exemplu, la evenimentul găzduit de TNB vor lua parte in jur de 800 de persoane. Pentru ca vorbim de un spectacol in interior, vor avea acces doar cei imunizati cu ambele doze.

Accesul se va face in baza cartii de identitate iar verificarea informatiilor se va face prin aplicatia pusa la dispozitie de catre STS.

„O idee foarte bună, ar trebui să mergem că tot suntem vaccinați amandoi!”, spun oamenii. Trei dintre evenimentele-test vor avea loc in interior, iar unul în exterior- la Opera Națională.

Pentru acesta din urmă intrarea se poate face atât pentru cei vaccinați, dar și pentru cei care prezintă test PCR negativ sau dovada că au trecut prin boală în ultimele 90 de zile.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO. Îmbrânceli și bătaie pe scena festivalului Beach, Please! Cine este artistul care a fost doborât la pământ- radioimpuls.ro

Apoi- vreme de 14 zile- toți cei care iau parte la astfel de spectacole vor fi monitorizați- să se observe dacă iau sau nu virusul!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si