Şeful Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat că ar putea fi luate măsuri în cazul românilor care vin din Marea Britanie, în condiţiile în care autorităţile de la Londra au anunţat că a fost descoperită o tulpină nouă a coronavirusului, care este cu 70% mai contagioasă.

El a declarat duminică, la Digi24 că autorităţile urmăresc situaţia şi vor lua măsuri dacă situaţia o impune.
“Am avut o discuţie şi cu domnul prim-ministru la telefon şi INSP-ul urmează să ne dea un punct de vedere, o analiză în acest sens.

Normal că urmărim situaţia, normal că dacă se impun măsuri, vor fi luate măsuri,(...) În cursul zilei de astăzi o să am un punct de vedere de la dânşii (n.r. INSP) care se va discuta cu Ministerul Sănătăţii, cu restul colegilor şi chiar dacă este weekend nu înseamnă că nu se discută şi nu se lucrează în acest sens. Aţi văzut că majoritatea măsurilor sunt luate astăzi şi în celelalte ţări aşa că nu putem să zicem că România s-a defazat sau că este întârziată”, a transmis Arafat.

Citeste si: Raed Arafat, anunț îngrijorător. A dezvăluit ce se întâmplă în spitalele din Capitală: „La Bucureşti, la acest moment...”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

El a precizat că duminică sau luni poate să apară o decizie care să spună care este poziţia României în legătură cu această situaţie.

Când va ajunge în România noua tulpină de CORONAVIRUS

arafat noua tulpină coronavirus
Noua tulpină Sars-Cov-2.[Sursa foto: google]

Întrebat ce este important să ştim dacă noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie ajunge şi în România, Arafat a răspuns: “Din momentul în care se spune ”cu 70% mai contagioasă”, înseamnă că se ia mai uşor şi asta înseamnă că măsurile pe care le luăm, întâlnirile în casă cu oameni care nu sunt din

casă, colindatul de la casă la casă şi intratul în casele respective, toate mijloacele care să permită răspândirea, aşa că revin să rog populaţia să înţeleagă că suntem într-o situaţie total neobişnuită. Putem limita această situaţie cu ajutorul populaţiei. Asta înseamnă distanţare, sărbători în familie restrânsă, vizite foarte reduse şi deplasări reduse şi purtatul măştii peste tot unde suntem cu oameni cu care nu stăm de regulă în casă”, a precizat Arafat.

Citeste si: Raed Arafat: „Nu putem spune că situaţia este spre bine la acest moment”

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Glumele apărute pe seama Sânziana Negru după derapajul de la Electric Castle: „Eu adun sticle din tomberon, poate le găsesc”- radioimpuls.ro

Premierul britanic Boris Johnson a declarat, sâmbătă, că noua tulpină a coronavirusului este cu până la 70 la sută mai transmisibilă şi a renunţat la planurile de relaxare a măsurilor pe cinci zile, relaxarea limitându-se la o zi pentru zonele care nu sunt de cel mai înalt risc. În sud-estul Angliei, inclusiv la Londra, nu va exista o relaxare, ci dimpotrivă, măsurile au fost înăsprite.
Maimulte state europene, printre care Italia, Olanda, Belgia, au interzis zborurile din Marea Britanie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si