Are sau nu coronavirus actrița Draga Olteanu Matei. Un medic din Iași rupe tăcerea

Rezultatul testului pentru COVID-19 al actriţei Draga Olteanu Matei este negativ, a declarat sâmbătă pentru News.ro şefa UPU SMURD Iaşi prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu. Artista, în vârstă de 87 de ani, este internată la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, după ce a suferit o hemoragie digestivă superioară. Medicul Diana Cimpoeşu a precizat că această hemoragie este destul de probabil să fi fost cauzată de tratamentul cu anticoagulat pe care îl lua actriţa de ceva vreme pentru a trata o afecţiune cardiovasculară.

Author: Catalina Popa sâmbătă 14 noiembrie 2020 , 17:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Pacienta a fost adusă în urgenţă de la spitalul Piatra Neamţ cu ambulanţa, în unitatea primiri urgenţe a Spitalului Sfântul Spiridon. A suferit o hemoragie digestivă superioară, cea mai probabilă cauză fiind tratamentul anticoagulant pe care pacienta îl are de mai multă vreme pentru o afecţiune cardiovasculară. Este vorba de o pacientă şi cu afecţiuni cronice, boli cardiovasculare şi endocrine.

O pacientă care a fost preluată în urgenţă. S-a început terapia şi investigaţiile diagnostice. Este în anestezie, terapie intensivă, pentru Clinica de Gastroenterologie şi Patologie Iaşi. A fost tratată, sedată, investigată. Este stabilizată în acest moment şi se fac eforturi ca starea ei să devină una stabilă în continuare. La început pacienta a comunicat cu echipa medicală, a dat date despre istoricul medical, despre tratament. Apoi pentru investigaţii, pentru endoscopie, a fost sedată şi este sub terapie intensivă în continuare”, a afirmat Diana Cimpoeşu.

Citeste si: Agenţia Europeană pentru Medicamente mizează pe un vaccin distribuit din ianuarie

Chestionată care este perioada critică pentru actriţă, medicul a replicat: „Perioada critică, ţinând cont că este vorba despre un pacient vârsnic, cu afecţiuni cardiovasculare, gastrointestinale, continuă să fie şi orele şi zilele următoare”.

„Sunt foarte importante. Acum este sedată, este sub ventilaţie invazivă care necesită sedare şi anestezie generală, pentru confortul pacientului. Ce a fost important este stabilizarea hemodinamică, pentru că un şoc hemoragic dă o modificare hemodinamică extrem de importantă. Este foarte important ca pacientul să beneficieze de tot ce este terapie, oxigen, sânge, intervenţie endoscopică şi toate se fac într-o stare specială, aşa cum sunt aproape toţi pacienţii în terapie intensivă. Pentru toţi pacienţii care ajung în şoc hemoragic este la fel de serioasă intervenţia, nu a fost diferită în cazul acestei paciente”, a completat Cimpoeşu.

Citeste si: Trei sărbători mari mâine în calendarul Ortodox. Sfântul Filip, Sfântul Grigore și lăsatul secului

Întrebată dacă actriţa ar putea fi operată în perioada următoare, şefa UPU SMURD Iaşi a precizat: „În fiecare oră, minut este monitorizată. Nu s-a pus deocamdată problema unei intervenţii chirurgicale. S-a făcut o intervenţie endoscopică, în cadrul specialităţii de gastroenterologie şi patologie”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si