Argeş: 17 cadre medicale de la Spitalul Municipal Câmpulung, confirmate cu coronavirus

Şaptesprezece cadre medicale - un medic, 9 asistente şi 7 infirmiere - de la Spitalul Municipal Câmpulung, judeţul Argeş, au fost confirmate cu coronavirus, medicul fiind deja declarat vindecat. La originea infectărilor din unitatea medicală ar fi focarul de COVID-19 dintr-o comună din judeţ, spun autorităţile.

Author: K.B. joi 16 aprilie 2020 , 16:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Prefectura Argeş arată că, începând din 6 aprilie, DSP Argeş a început o anchetă epidemiologică la Spitalul Municipal Câmpulung, iar până în prezent au fost confirmate drept infectate cu coronavirus 17 persoane: un medic, 9 asistente şi 7 infirmiere.

Medicul infectat a fost internat, iniţial, la Spitalul Municipal Câmpulung, fiind apoi transferat la Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Bucureşti.

Medicul a fost externat în 11 aprilie, fiind declarat vindecat.

"În urma anchetei epidemiologice s-a stabilit că au existat două expuneri profesionale şi una comunitară. Cea din urmă a venit dintr-o comună din Argeş, de unde evoluează un focar de COVID-19 încă din data de 3 aprilie. Conform DSP Argeş, focarul din comuna respectivă ar fi la orginea infectărilor din Spitalul Municipal Câmpulung. Menţionăm că, prin hotărârea CJSU din 3 aprilie 2020, Spitalul Municipal Câmpulung a fost desemnat drept spital suport pacienţi COVID-19 suspecţi sau pozitivi", arată Prefectura Argeş.

Citeste si: Ursula vor der Leyen: UE datorează scuze Italiei. Ce spune despre medicii români

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

DSP Argeş a identificat 43 de cadre medicale şi personal auxiliar, din mai multe secţii ale Spitalului Municipal Câmpulung, care au fost expuşi contactului apropiat la serviciu. Dintre aceştia, 17 cazuri simptomatice au fost confirmate COVID-19, iar 6 au fost infirmate. La 23 de contacţi simptomatici, de la care au fost prelevate probe, se ateaptă încă rezultatele finale. Au fost identificaţi şi 42 de contacţi apropiaţi, din familiile celor confirmaţi drept infectaţi cu virusul COVID-19, starea de sănătate a lor fiind monitorizată.

Citeste si: In acesta seara, de la ora 22:00, nu pierdeti premiera serialului „Familia Medici: Conducatorii Florentei”, la Kanal D

Toate cazurile confirmate au fost transferate la Spitalul Orăşenesc Mioveni.

De asemenea, s-a suspendat activitatea pentru 48 de ore în două secţii ale Spitalului Municipal Câmpulung, pentru efectuarea curăţeniei şi dezinfecţiei, şi s-a dispus ca personalul medical să fie instruit pentru purtarea echipamentului de protecţie individuală la intrarea în fiecare tură.

Prefectul Emanuel Soare a declarat că cei responsabili pentru extinderea infecţiilor în Spitalul Municipal Câmpulung vor fi traşi la răspundere, propunând Ministerului Sănătăţii demiterea lor din funcţii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si