Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, Calinic, a afirmat că se vaccinează anti-COVID-19

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, ÎPS Calinic, îi îndeamnă pe credincioşi să caute datele oficiale despre vaccinare şi despre beneficiile vaccinului, el făcând trimitere la portalul oficial al Guvernului României dedicat campaniei de vaccinare. Clericul anunţă că se va vaccina împotriva COVID-19, arătând că, aşa cum nu am pus la îndoială alte vaccinuri, nici acesta nu ar trebui privit altfel decât ca o imunizare antigripală.

Author: Georgiana Balaban luni 11 ianuarie 2021 , 07:31

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului vaccinare
Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului se vaccinează împotriva coronavirus.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Se pune întrebarea, dacă mă voi vaccina? Desigur, după ce vor fi vaccinaţi toţi cei din prima şi a doua urgenţă. De ce trebuie să ne vaccinăm? Imediat îmi vine întrebarea: La noi în România, cred că vă amintiţi, am fost vaccinaţi de mici şi mereu, contra a diferite virusuri şi boli; ne-am întrebat de ce ne-am vaccinat contra gripei? Ne-am pus întrebări îndoielnic? Nimeni, cred, n-a pus la îndoială vaccinul antigripal! Tocmai! Virusul

Covid-19, are în structura lui şi manifestări asemănătoare cu gripa obişnuită care bântuie omenirea. Tot aşa trebuie înţeles vaccinul antiCovid-19, doar cu o excepţie, că se constată anumite mutaţii, o nouă tulpină şi trebuie luptat împotriva îmbolnăvirilor şi mai ales a complicaţiilor, în masă”, scrie Calinic Argeşeanul într-un mesaj postat duminică pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Înaltul prelat consideră că „cei care se erijează în atoateştiutori” trebuie să se informeze şi să citească pentru a nu avea dubii asupra fenomenului Covid-19.

Citeste si: Dr. Adina Alberts, declarații despre vaccinul Pfizer- BioNTech: “Este contra naturii! Sputnik V e o opțiune mai bună, la fel și cele chinezești!”

„Campania de vaccinare este o lucrare anevoioasă şi se vede clar că osteneala celor încredinţaţi cu această lucrare salvatoare îşi iau în serios chemarea de îngeri ai vieţii, riscându-şi viaţa şi confortul, zi de zi! Doar cei răutăcioşi îşi exprimă mereu nemulţumiri şi folosesc cuvinte nepotrivite pentru un om educat si civilizat”, mai transmite ÎPS Calinic.

Totodată, clericul aminteşte că vaccinarea nu este obligatorie dar subliniază că pericolul de infectare „şi-a diminuat virulenţa” odată cu respectarea regulilor sanitare şi de distanţare.

Ce a anunțat ÎPS Calinic Argeşeanul

În mesajul său ÎPS Calinic Argeşeanul face trimitere atât la portalul oficial al campaniei de vaccinare, cât şi la site-ul Institutului de Sănătate Publică România, citând cifre legate de evoluţia pandemiei.

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului
Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului [Sursa foto: google]

„Aşa stând lucrările de salvare în România, putem spune că slujitorii Medicinei româneşti au fost la datorie şi măsurile luate de Organele centrale si locale de Stat au fost benefice, precum şi conformarea românilor la situaţia dată. Dacă se va asculta de glasul specialiştilor, în materie de sănătate şi de măsurile ministeriale şi guvernamentale, cu grijă şi cu responsabilitate, vom avea bucuria pe care va încerca-o Statul Israel, izbăvindu-se de virusul Covid-19, în curând, după cum spun Buletinele de Ştiri internaţionale.

Aşadar, să respectăm cele ce duc spre sănătatea noastră şi să ne punem nădejdea în Domnul Dumnezeu şi în priceperea specialiştilor întru ale sănătăţii, ,,că şi pe ei i-a zidit Dumnezeu!” să slujească la însănătoşirea omenirii! (Isus Sirah 38,1) ,,Că de la Cel Preaînalt este leacul!” ,,Domnul a zidit din pământ leacurile, şi omul înţelept nu se va scârbi de ele!” (Isus Sirah 38,4)”, mai scrie arhiepiscopul.

La finalul mesajului, Calinic Argeşeanul şi-a cerut „cuvenita iertare” celor pe care cuvintele sale i-au supărat.

Citeste si: Biden: Distribuirea vaccinurilor contra Covid de către administraţia Trump a fost o „mascaradă"

Încă de la debutul pandemiei, preotul argeşean ia îndemnat pe credincioşi să respecte măsurile decise de autorităţi şi să păstreze "curăţia sufletului".


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Antonia, primele declarții despre nunta cu Alex Velea. Cum va arăta fericitul eveniment Antonia, primele declarții despre nunta cu Alex Velea. Cum va arăta fericitul eveniment
spotmedia.ro
Direcțiile de sănătate publică, învinse de pandemie. Au ratat testarea, informarea... Direcțiile de sănătate publică, învinse de pandemie. Au ratat testarea, informarea oamenilor și raportarea deceselor
spotmedia.ro
ERATĂ: Grecia e posibil să fie, de săptămâna viitoare, în scenariul roșu. Copiii nu... ERATĂ: Grecia e posibil să fie, de săptămâna viitoare, în scenariul roșu. Copiii nu intră în carantină la întoarcerea în țară Interviu cu Alexandru Rafila
b1.ro
A cumpărat un pepene verde. A ajuns acasă, l-a despicat şi a trăit un şoc: ce a găsit... A cumpărat un pepene verde. A ajuns acasă, l-a despicat şi a trăit un şoc: ce a găsit în interior a speriat-o!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
infoactual.ro
Anul în care o nouă boală va lovi planeta. Profeții Baba Vanga: Oamenii vor îmbătrâni... Anul în care o nouă boală va lovi planeta. Profeții Baba Vanga: Oamenii vor îmbătrâni în câteva secunde!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si