Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor IPS Pimen va fi înmormântat la Mănăstirea Sihăstria Putnei

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor IPS Pimen va fi înmormântat la Mănăstirea Sihăstria Putnei din Suceava, a anunţat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

M.A., miercuri 20 mai 2020 , 11:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit Basilica.ro, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a anunţat că Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen va fi înmormântat la Sihăstria Putnei din Suceava.

Detaliile privind înmormântarea ierarhului vor fi stabilite de Arhiepiscopia Sucevei împreună cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

Citeste si: Amenzi usturătoare pentru persoanele care nu poartă măști în spațiile publice închise. Anunțul ministrului Vela

”Conform legislaţiei în vigoare pentru cazurile persoanelor decedate diagnosticate cu Covid, după punerea în sicriul sigilat, acesta va fi preluat de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, care, împreună cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, va decide data şi detaliile înmormântării”, a precizat Vasile Bănescu.

Citeste si: Ultima oră! Decizia luată de soția lui Mihai Șora după ce a anunțat că sunt ”pozitivi”

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a încetat din viaţă miercuri, 20 mai 2020, în jurul orei 0:50 la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord.

Citeste si: ÎPS Pimen a murit. Ce a făcut înainte să moară

”Biserica Ortodoxă Română a pierdut astăzi un vrednic de pomenire ierarh al ei, pe cel care a fost Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor în ultimii 29 de ani şi al cărui nume, alături de ale altor înaintaşi ai săi, va rămâne mereu legat de ocrotirea splendidelor mănăstiri bucovinene”, a mai declarat Vasile Bănescu.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si